Hronika

Pratite nas na Google news

Osumnjičeni za terorizam predati Specijalnom tužilaštvu RS

Osumnjičeni za terorizam predati Specijalnom tužilaštvu RS
Osumnjičeni za terorizam predati Specijalnom tužilaštvu RS
Dragan Sladojević, FOTO A. ČAVIĆ

BANJALUKA - Pripadnici MUP-a RS večeras su u Specijalno tužilašto RS sproveli lica koja su dan ranije uhapšena u akciji "Ruben", a kojom su spriječeni planirani teroristički napadi na institucije RS.

Njihovo privođenje u zgradu ove pravosudne instutucije, koje je realizovano uz jake mjere obezbjeđenja, posmatrali su brojni okupljeni građani.

U akciji "Ruben" ukupno je "pala" 31 osoba, s tim što je dio njih pušten, a preostali, kod kojih su pretresima pronađeni dokazi koji ih povezuju sa planiranjem terorističkog akta, predati su u nadležnost Specijalnog tužilaštva RS.

Iz Specijalnog tužilaštva RS ranije su najavili da će da zatraže određivanje pritvora za ove osobe, a hapšenje je, kako su naglasili, izvedeno jer je potvrđeno da su osumnjičeni planirali napade na policiju i nosioce pravosudnih institucija RS.

Kod nekih od osumnjičenih pronađeni su brojni dokazi, uključujući oružje, municiju, minsko-eksplozivna sredstva, ali i vojne uniforme. Jedan od njih imao je čak  30 novih kompleta vojnih uniformi i pancirnih košulja.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, rekao je danas na konferenciji za novinare da je nakon dešavanja u Zvorniku svima jasno da je kompletna policija RS u povišenoj pripravnosti, te je dodao da su svi policajci u RS na nogama.

Najčitanije