Hronika

Poginula žena iz Hrvatske koja ja uhapšena po Interpolovoj potjernici (FOTO)

Poginula žena iz Hrvatske koja ja uhapšena po Interpolovoj potjernici (FOTO)
Poginula žena iz Hrvatske koja ja uhapšena po Interpolovoj potjernici (FOTO)

DOBOJ JUG, PRNJAVOR - Kristina Ledinko (38), državljanka Hrvatske i Italije, poginula je danas u sudaru u mjestu Mravići, opština Doboj Jug, dan nakon što je, na osnovu Interpolove potjernice raspisane zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa droge, uhapšena u Prnjavoru.

Život je izgubila u službenom polu prnjavorske policije, čija su dvojica inspektora povrijeđena, a oni su je vozili u Sarajevo, odnosno Sud BiH, kojem je trebalo da bude predata.

Ročište radi izručenja Hrvatskoj nesrećnoj Riječanki trebalo je da bude održano u 13 časova, ali je taj proces spriječila ova nesreća koja se dogodila u 11.40, a u njoj su učestvovala dva vozila.

Sudarili su se policijski polo, u kojem je, zajedno sa prnjavorskim inspektorima Z.B. i B.V., bila Kristina Ledinko, i škoda fabija, kojom je upravljao I.A. iz Gračanice.

Nezvanično, polo je, krećući se prema Sarajevu, pokušao da pretekne fabiju, udario u nju, odbio se i prevrnuo, a potom završio na krovu.

Do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" nije obavljen uviđaj na mjestu nesreće, pa su iz policije stizale tek šture informacije.

"Žena je poginula, a povrijeđena su dvojica pripadnika MUP-a RS, odnosno inspektora prnjavorske policije, i to Z.B. i B.V.", rekao je naš izvor blizak MUP-u RS.

Kristini Ledinko na teret se stavlja da je počinila krivično djelo nedozvoljene proizvodnje i prometa droge.

"Nju su uhapsili pripadnici Policijske stanice Prnjavor", saopšteno je juče ujutru CJB Banjaluka.

Vrhovni sud Hrvatske izrekao je Kristini Ledinko zatvorsku kaznu od tri godine zbog toga što je od 1. januara 2008. do 2. aprila iste godine preprodavala drogu vrijednu više hiljada kuna.

Policija ju je hapsila više puta i kod nje nalazila drogu. Kristina, koja se ranije prezivala Dubravec, je zajedno sa svojim tadašnjim momkom Deanom Ledinkom hapšena i u martu 2008. u akciji koja je vođena pod kodnim imenom "Briškula".

U toj akciji je palo 25 osoba iz kriminalne grupe koju su predvodili slovenački državljanin Kristijan Kamenik, zvani Slovenački Arkan, i Riječanin Marijan Surjan.

U međuvremenu, Kristina se udala za Deana Ledinka. Odslužila je dio kazne, a onda je iskoristila zatvorske pogodnosti, te se nije vratila sa vikenda na odsluženje. Potom je za njom Okružni sud u Rijeci raspisao potjernicu jer je trebalo da odsluži ostatak kazne.

 Vezana vijest: Prnjavor: Državljanka Hrvatske uhapšena po potjernici Interpola

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije