Hronika

Predložen pritvor Banjalučaninu osumnjičenom za svirepo ubistvo sugrađanina

Predložen pritvor Banjalučaninu osumnjičenom za svirepo ubistvo sugrađanina
Foto: Dražan Pozderović | Predložen pritvor Banjalučaninu osumnjičenom za ubistvo sugrađanina

BANJALUKA - Osumnjičeni za svirepo ubistvo Banjalučanina Ariela Bogdanovića (28), njegov radni kolega Dalibor Mandić (36) pred istražnim organima priznao je šta je uradio, a postupajući tužilac predložio je pritvor za njega, potvrđeno je za "Nezavisne".

Postupajući tužilac mjeru pritvora zatražio je zbog bojazni od bjekstva osumnjičenog, težine krivičnog djela i bojazni da bi njegovo puštanje dovelo do uznemirenja javnosti i remećenja javnog reda i mira, kao i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

O prijedlogu za određivanje jednomjesečnog pritvora Mandiću odlučiće Okružni sud u Banjaluci.

Prilikom ispitivanja Mandić, kako saznajemo, nije precizirao tačan motiv zločina.

Navodno je pričao o narušenim međuljudskim odnosima na poslu, svom neslaganju i ignorisanju od strane kolega, ali i o problemima iz djetinjstva.

Ubijeni Bogdanović radio je s njim u jednoj IT kompaniji, a budući da se s većinom kolega osumnjičeni nije slagao, ostalo je nejasno šta je bio motiv da više puta nožem nasmrt izbode baš Bodganovića, te će najvjerovatnije biti zatraženo njegovo psihijatrijsko vještačenje.

Bogdanović je svirepo ubijen u petak oko 19 časova u blizini benzinske pumpe i studentskog Kampusa u Bulevaru srpske vojske u Banjaluci.

Za teško ubistvo terete Mandića, koji je navodno istražiocima rekao i gdje je bacio nož kojim je nasmrt izbo mladića, ali se za ovim oružjem traga.

Sumnja se da je nož bačen u Vrbas nakon, po svemu sudeći, isplaniranog zločina.

Prema nekim informacijama iz istrage, napadač je već bio pripremio odjeću u koju će se presvući pa je nakon zločina Mandić skinuo odjeću sa sebe i bacio je u kontejner, a policija je pronašla njegovu jaknu.

Inače, na snimku sa sigurnosnih kamera vidi se da ubica nosi crvenu jaknu.

Kobne noći mladića je ubica sačekao nakon posla i napao prvo u blizini "Delte", gdje ga je povrijedio.

Mladić mu je pokušao pobjeći prema Kampusu, gdje je pretrčao tranzit, ali ga je napadač stigao i nakon što je pao, hladnokrvno ga je izbo najmanje sedam puta, a potom otrčao.

Zločin su snimile kamere, a snimak se proširio društvenim mrežama, što je izazvalo uznemirenje i zgražavanje javnosti.

Policiji je radnik pumpe ispred koje se desilo ubistvo prijavio da je ispred mladić koji ne daje znakove života.

Policija je ubrzo opkolila grad i počela opsežnu pretragu za ubicom te su brojne policijske ekipe doslovno pretraživale svaki pedalj terena nedaleko od mjesta ubistva, a istovremeno su njihove kolege radile na terenu.

Traženi su dokazi, svjedoci, pregledani su videosnimci sa kamera.

Na više lokacija patrole su provjeravale svakog prolaznika, zaustavljana su i vozila, a sve to u potrazi za osumnjičenim, koji je ekspresno uhapšen nekoliko časova nakon zločina, i to u kući u kojoj je podstanar u banjalučkom naselju Starčevica.

Osumnjičenog su u subotu istražioci vodili do mjesta stanovanja kako bi izvršili pretres te je kasnije upućen u Tužilaštvo uz jake mjere bezbjednosti.

Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević pohvalio je službenike Policijske uprave Banjaluka, koji su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka za manje od 24 časa pronašli i identifikovali počinioca ovog teškog krivičnog djela.

Banjalučane je veoma uznemirio ovaj svirepi zločin.

Za ubijenog mladića navode da je bio primjeran i da nikad nije bio problematičan, a živio je u banjalučkom naselju Borik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije