Sa lažnom diplomom radila kao nastavnica 15 godina?

Ljiljana Radić

PRIJEDOR - M.B. iz Kozarske Dubice osumnjičena je da je sa lažnom diplomom radila kao nastavnica u školi u Kozarskoj Dubici, saznaju "Nezavisne".

Vrati na vijest

Komentari 3

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

Milo

Ma kud će u prosvjetu sa lažnom diplomom. Sa takvom diplomom se ide za poslanika gdje se ne provjerava i nije zanimljivo policiji i tužilaštvima.

Bosanac

Pa drzavu nam vode vise manje sa kupljenim diplomama. Sto je jedan rekao kada je dobio diplomu fakulteta. Da sam znao da je ovako lako ja bi i srednju zavrsio.

Dobronamjeran

Dobra stara narodna izreka "Led puca gdje je tanji". Postavljam sam sebi pitanje: "Ima li razlike izmedju lažne diplome i diplome koja je kupljena i ko bajagi uvedena u knjige"? Iz mog ugla nema. Obe su plaćene neka skuplje neka jeftinije. Takodje svi smo svjesni da je gro onih koji su kupili diplome i sada rade u Vladi i ostalim instutucijama. Šta je stim Diplomama. U Banja Luci se to štancovalo samo tako. Poznato je da je čovjek vratio diplomu doktora jer je htio biti Stomatolog. Šta je s visokim funkcionerima koji su kupili diplome i svi mi to znamo. Čak za pojedinima je bila raspisana potjernica ali su i dalje na rukovodećim pozicijama. Ja sam za to ili će se svima provjeravati ili nikom. Treba prekinuti očiglednu praksu da Led puca samo po tanjem.