Hronika

Tragedija u selu Klakar Gornji, kod Broda: Bivši radnik ubio pekara, pa sebe

Tragedija u selu Klakar Gornji, kod Broda: Bivši radnik ubio pekara, pa sebe
Tragedija u selu Klakar Gornji, kod Broda: Bivši radnik ubio pekara, pa sebe

BROD - Bogdan Petrović iz Broda ubio je danas u Klakaru Gornjem, kod Broda, Sinišu Vidića, a zatim izvršio samoubistvo.

Tragedija se desila oko 8.30 ispred jedne trgovine u tom selu, gdje je, kako saznajemo, Vidić, inače pekar, dovezao hljeb za trgovinu, i gdje je upucan.

Jedan od šokiranih očevidaca ispričao nam je da je Petrović čekao Vidića na stepenicama trgovine, sačekao ga da izađe iz automobila i uzme korpu sa hljebom, a zatim potegao pušku i ispalio mu dva hica u prsa.

"Nakon toga je pobjegao, a kako smo kasnije čuli - ubio se", ispričao je on.

Prema njegovim riječima, motiv za ubistvo treba tražiti u činjenici da je Petrović bio zaposlen u pekari čiji je vlasnik otac ubijenog i da je moguće da su iz tog perioda ostale neke neraščišćene stvari zbog kojih se sve desilo.

Vidića je opisao kao dobrog i vrijednog čovjeka, a Petrovića kao povučenog, ali sklonom oružju i sukobima.

"On je već odležao tri godine robije jer je iz puške ranio komšiju. Baš u to vrijeme bio je zaposlen kod Vidića i kada se vratio iz zatvora opet je nastavio da radi kod njega", ispričao nam je očevidac i mještanin ovog sela.

Kako je saopšteno iz Centra javne bezbjednosti Doboj, navodeći inicijale stradalog i ubice, samoubistvo je izvršeno pored lokalnog puta u mjestu Gornja Vrela, koje je dva kilometra udaljeno od mjesta zločina.

Kada je policija počela potragu za ubicom, on je već bio presudio sam sebi, a pored njega je pronađeno oružje kojim je najvjerovatnije ubio Vidića i sebe.

Iako postoje jasne indicije šta se u ovom slučaju desilo, u policiji ne žele da prejudiciraju.

"Tijela preminulih prevezena su u prosekturu dobojske bolnice, gdje će biti izvršena obdukcija radi utvrđivanja tačnog uzroka smrti", saopšteno je iz dobojskog CJB-a.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije