Hronika

Dvojac pao sa 15 kilograma spida

Dvojac pao sa 15 kilograma spida
Foto: MUP SBK | U Vitezu pronađeno 15 kilograma spida

VITEZ - Zeničani Jasmin I. (41) i Omer Đ. (42) uhapšeni su nakon što je policija u pretresima pronašla i oduzela oko 15 kilograma spida i određenu količinu kanabisa.

Naime, službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe droga tokom proteklog vikenda uspješno su realizovali više akcija koje su rezultirale pronalaskom droge.

Kako su naveli su saopštenju, na osnovu naredbe Opšinskog suda Travnik, u nedjelju su u Starom Vitezu pretresli kuće i trgovačke radnje koje koristi O.Đ. (42) iz Zenice.

Tom prilikom pronađena je i oduzeta određena količina kanabisa.

"Na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, aktivnosti su usmjerene na pretres kuće i pratećih objekata u mjestu Očice, opština Vitez, koje koristi J.I. iz Zenice. Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto oko 15 kilograma bijele praškaste materije za koju se sumnja da je spid", navodi se u saopštenju policije.

Dodaju da su osumnjičeni uhapšeni i da protiv njih nadležnom tužilaštvu slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz MUPa SBK navode da su ove aktivnosti realizovane u saradnji s policijskim službenicima MUPa Zeničkodobojskog kantona.

"Takođe uspješne akcije su izvedene i na području Bugojna i Busovače, gdje su tokom pretresa pronađene određene količine spida i kanabisa, zbog čega su uhapšene četiri osobe", dodaje se u saopštenju.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije