Hronika

U nesreći kod Teslića poginula beba, roditelji i brat povrijeđeni

U nesreći kod Teslića poginula beba, roditelji i brat povrijeđeni
Foto: N.N. | xxx

TESLIĆ - Dvije sjedalice za djecu zatekli su policijski inspektori u mercedesu u kojem je stradao dječak J.T., star sedamnaest mjeseci, a koji je vozio njegov otac Sanel T. (31) s područja Teslića, na kojeg je, sve su prilike, pri velikoj brzini u krivini naletio audi A6, kojim je upravljao Drago J. (70).

"Koristili su tzv. pasivnu zaštitu, odnosno našli smo u vozilu sjedalice koje su predviđene za prevoz djece u automobilu. Da li su djeca sjedila u sjedalicama, to ćemo tek da utvrdimo naknadno, ali su se nalazile sjedalice u vozilu", izjavio je Denis Pijetlović, inspektor za bezbjednost saobraćaj u Policijskoj upravi Doboj.

Ova stravična saobraćajna nesreća dogodila se u srijedu oko 21.15 na regionalnom putu Tedin Han - Bistričak.

"Na licu mjesta utvrđeno je da je do saobraćajne nesreće došlo tako što se vozač automobila audi A6, koji se nalazio sam u vozilu, kretao regionalnim putem Tedin Han - Bistričak iz pravca Blatnice u pravcu Teslića. Dolaskom u mjesto Mladikovine, izlazeći iz krivine udesno, iz nepoznatih razloga prelazi na suprotnu kolovoznu traku i svojom prednjom desnom stranom vozila ostvaruje fizički kontakt s prednjim lijevim dijelom automobila mercedes ML, u kojem su se nalazile četiri osobe", kazao je Pijetlović.

O težini sudara svjedoči i to da su nakon sudara oba vozila završila u odvodnom kanalu pored puta, a mercedes je, pričaju očevici, letio pet metara iako je težak dvije i po tone.

U mercedesu je bila četvoročlana porodica, a osim vozača, odnosno oca stradalog dječaka Sanela T. povrede su zadobili i njegova supruga Violeta T. (23), te drugi sin J.T. star nekoliko mjeseci.

Nakon što su zbrinuti u Službi hitne pomoći teslićkog Doma zdravlja, upućeni su u dobojsku bolnicu "Sveti apostol Luka", a prema nezvaničnim informacijama, dežurni ljekar se još nije izjasnio o stepenu povreda.

U odgovoru koji je "Nezavisnim" stigao iz ove zdravstvene ustanove je navedeno da su lica koja su primljena u bolnicu nakon saobraćajne nesreće koja se dogodila na području opštine Teslić otpuštena iz ove ustanove zadovoljavajućeg opšteg stanja.

Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj naložio je obdukciju stradalog dječaka kako bi se utvrdio tačan uzrok njegove smrti, a djelo je okvalifikovao kao ugrožavanje javnog saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije