Hronika

Uhapšen jer je galamio na bivšu ženu iako je imao zabranu uznemiravanja

Uhapšen jer je galamio na bivšu ženu iako je imao zabranu uznemiravanja
Foto: Ilustracija | Iako je imao zabranu uznemiravanja žrtve nasilja galamio obraćajujući se bivšoj supruzi

BIJELJINA - M.K je uhapšen u Bijeljini jer je iako mu je izrečena mjera zabrane uznemiravanja ili uhođenja žrtve nasilja galamio na bivšu suprugu.

Iz Policijske uprave Bijeljina je saopšteno da je M.K. lišen slobode zbog nepostupanja po zakonito izdatom naređenju ovlaštenog službenog lica.

Policijski službenici Policijske stanice Bijeljina su sinoć oko 23 časa prilikom obavljanja svojih redovnih poslova i zadataka uočili su lice M.K. a provjerama je utvrđeno da je navedenom licu izrečena zaštitna mjera Zabrana uznemiravanja ili uhođenja žrtve nasilja na osnovu rješenja Osnovnog suda u Bijeljini.

Lice M.K. je galamio obraćajući se bivšoj supruzi koja se nalazila u dvorištu, stoji u saopštenju u kojem je još navedeno:

“Od strane policijskih službenika navedenom licu je izdato zakonito naređenje da se udalji sa te adrese, što je isti i učinio, nakon čega se  vratio, te odbio da postupi po zakonito izdatom naređenju ovlaštenog službenog lica zbog čega je i lišen slobode.”

Alkotestiranjem utvrđeno je da M.K. ima 2,67 gr/kg alkohola u organizmu, a o svemu je obavješten Centar za socijalni rad.

Lice je prekršajno sankcionisano zbog narušavanja javnog reda i mira odnosno zbog počinjenog prekršaja Ometanje drržavnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija.

Za sedam mjeseci 2020. godine evidentiran je 51 slučaj nasilja u porodici od čega je 40 krivičnih djela. Nadležnim tužilaštvima  podnesena su 63 izvještaja. Evidentirano je 119 žrtava nasilja u porodici od čega je 30 muškog  i 89 ženskog pola.

Po vrsti nasilja najčešće je evidentirano fizičko, pa onda i psihičko nasilje. Tokom proteklih sedam mjeseci evidentirane su 42  Lake tjelesne povrede koje su nastupile kao posledice nasilja u porodici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije