Hronika

Uhapšeni u Banjaluci i Laktašima osumnjičeni za krađe po kućama

Uhapšeni u Banjaluci i Laktašima osumnjičeni za krađe po kućama
Foto: N.N. | Uhapšeni u akciji "Hidra" osumnjičeni za krađe i provale u kuće i podrume

BANJALUKA - Saša Grujić (21), Andrej Trkulja (18), Andrej Barišić (20), Vedran Grahovac (19) i Milan Gvozderac (20) uhapšeni su u akciji "Hidra" zbog sumnje da su počinili razbojništva i više krađa i teških krađa na području Banjaluke i Laktaša, potvrđeno je "Nezavisnim".

Oni su, kako nam je potvrđeno, nakon saslušanja pušteni da se brane sa slobode.

Kako je potvrđeno iz policije navodeći inicijale, Grujić, Grahovac, Barišić i Gvozderac su uhapšeni, dok su Trkulja i jedno maloljetno lice dobrovoljno došli u prostorije nadležne policijske stanice.

Za Sašu Grujića i Andreja Trkulju postoji sumnja da su u decembru 2018. godine počinili razbojništvo u sportskoj kladionici "Williams" u Banjaluci, iz koje je, kako saznajemo, ukradeno oko 1.000 maraka.

Ostali su osumnjičeni za krađe i provale u kuće i podrume, iz kojih su krali sve što im se nađe pod rukom, uglavnom ono što se lako može preprodati.

To su vrijedni predmeti među kojima su bicikla, a između ostalog sumnja se i na krađu oružja i municije.

Barišić je osumnjičen da je u prethodnom periodu izvršio pet krivičnih djela teška krađa i četiri krivična djela krađa, što se takođe desilo na području Banjaluke.

Navodeći inicijale, iz policije su naveli da je Grahovac osumnjičen da je na području opštine Laktaši u prethodnom periodu izvršio više krivičnih djela teška krađa, a za Gvozderca postoji sumnja da je u novembru na području Banjaluke počinio po jednu tešku krađu i jednu krađu.

On je navodno imao i dvojicu saučesnika u jednom od pohoda, od kojih je jedan u pritvoru na osnovu ranijih djela, a drugi pušten.

U Policijskoj upravi Banjaluka navode da je o hapšenjima koja su obavljena u sklopu akcije kodnog naziva "Hidra" obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.

Iz policije nisu precizirali šta je ukradeno, niti kolika je materijalna šteta.

Neki od uhapšenih mladića odranije su poznati policiji po krivičnim djelima.

Grahovac je u žižu javnosti dospio nakon što je palio vatru na spomeniku na Banj brdu u Banjaluci, poslije čega se oglasio na društvenoj mreži.

"Meni da je bila namjera da zapalim spomenik, od njega ne bi ostao nijedan kamen, nijedna kost ispod", "pravdao" se u video-snimku devetnaestogodišnjak.

Povod njegovog tadašnjeg oglašavanja je, kako je naveo, bio da ućutka medije koji "s..u i lažu po običaju".

Nakon toga, ponovo je uhapšen zbog krađe u marketu u naselju Lauš.

Za objavljenu informaciju u medijima o djelu koje je učinio, Grahovac je opet bio okrivio sedmu silu, pa im je sa WC šolje poslao uvredljivu poruku, a zbog vrijeđanja novinara "Euro blica" Grahovac je prijavljen policiji.

I Barišić je ljetos hapšen zbog krađe automobila nisan kaškaji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije