Feraget za "Nezavisne": Predmeti "Memić" i "Dragičević" otvorili su mi oči

Dejan Šajinović

Predmeti Memić i Dragičević otvorili su mi oči koliko je teško oštećenoj strani u krivičnom postupku da dobije pravdu, kaže u intervjuu za "Nezavisne" Ifet Feraget, član međunarodnog pravnog tima koji je angažovao Davor Dragičević.

Vrati na vijest

Komentari 2

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

Gog

Sve je povezano. Sudije, advokati, policija i naravno vlast. Zasto su grcevito povezani? Vecina je obrazovana u bivsoj drzavi koja je imala velicinu i respekt. Danas ti ljudi su svedeni u granice Drine, Vrbasa i Save i jedino tu mogu da rade. Nigdje i niko njihove diplome ne priznaje, prava po kojima sude takodje nisu u skladu sa standardima jer skupstine koje donose zakone su prepune koruptnih politicara. Moze te zamisliti jedan sudija ili advokat da ostane bez posle i mora da ide da radi najmizernije poslove, ako se recimo preseli u EU. Niko mu nece priznati tu diplomu.

Damitadatius

Ovaj pravni tim nije angažovao Davor Dragičević. To se vidi iz priče Ante Nobila gdje kaže ,,Ja sam Davora Dragičevića, oca, prvi put vidio u ponedjeljak navečer." Čisto sumnjam da je to dovoljno za jednog takvog advokata da se prihvati slučaja. Zna se da Ante radi ili za velike pare ili da bude u centru javnosti. On zna kolika je uloga medija za njegovu popularanost te se prihvatio ovog slučaja koji je nonstop u medijima. Naravno da je velika lova u igri. Pozitivna strana ove priče je ta što će se staviti akcenat na status oštećenog u krivičnom postupku, i što će ovaj slučaj dovesti do promjene propisa koji regulišu ovu oblast. Međutim postavlja se pitanje šta je sa naše pravne nauke i naše politike koja ,,ne vidi problem oštećenog u krivčnom postupku", odnosno ne preduzima aktivnosti da se to promjeni i uskladi sa propisima regiona i Evropske unije. Gdje su ti silni doktori nauka? Izgleda da su obuzeti bavljenjem politikom zanemarujući moralnu i zvanjem određenu obavezu da doprinesu unapređenju nauke a time i napretku ovog društva.