Zašto u Avganistanu nema korone?

Dinko Osmančević

Avganistan je geografski zemlja centralne Azije, ali je politički svrstavaju u zemlje jugozapada kontinenta, dok kulturološki možemo reći da je bliskoistočna zemlja. Već to neupućenima može stvoriti konfuziju.

Vrati na vijest

Komentari 1

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

Dragan V.

Dobar i opsiran text! Dodao bih jedan detalj, za nas u BiH jako bitan, bez kojega bi mi svega ovoga u Afganistanu trebali biti samo sutljivi posmatraci!? 1992 americka obavestajna sluzba u saradanji sa novom neofasistickom vladom u Zagrebu organizuje prebacivanje oko 2000 Mudzahadina , preko Zagreba i Pule, avionom i onda brodom Marko Polo za Ploce i onda kopnom dalje do Zenice i okoline!! Prvo ih angazuju protiv Srba u istocnoj Bosni ( prvo sjecanje glava, Hriscana) a nakon izbijanja sukoba sa Hrvatima, angazuju ih pretezno u srednjoj Bosni,,Turbe, Travnik,Bila, Vitez itd. Tudjman dovodi najgore ubice , islamiste da ubijaju, masakriraju sopstveni narod. Vrhunac primitivizma ovih islamskoga smeca je klanje vojnika i civila u Vozuci 1995.
Istina, ni Srbi ni Hrvati u BiH, nisu ovakve zaribljavali, nego su ih direktno slali jungfericama u " Ahiret"..( Vitez-Nevesinje)