Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Akreditacija javnih univerziteta u RS: Halilović van snage stavio pogrešno rješenje?

Akreditacija javnih univerziteta u RS: Halilović van snage stavio pogrešno rješenje?
Foto: N.N. | Akreditacija javnih univerziteta u RS: Halilović van snage stavio pogrešno rješenje?
Uroš Vukić

BANJALUKA - Enver Halilović, direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, izdao je rješenje kojim se stavlja van snage rješenje o preporuci akreditacije dva javna univerziteta u Republici Srpskoj, a koje je još krajem marta donio njegov zamjenik Slobodan Stanić.

"On je 10. jula izdao rješenje kojim je poništio rješenje iz marta, i što je najgore poništio je svoje rješenje od 28. marta, a ne ono koje sam ja izdao 27. marta, i sam sebi je napravio problem jer je stavio van snage samo ona rješenja koja se odnose na univerzitete u RS, a ne i ono koje se odnosi na Univerzitet u Zenici", rekao je "Nezavisnim" Stanić. Naglašava da je Halilović stavio van snage rješenje zbog Upravne inspekcije, za koju se nada da će doći u Agenciju i utvrditi sve nepravilnosti koje je uradio Halilović.

"Ja sam mimo direktora Upravnoj inspekciji poslao svoje viđenje stvari i sve obrazložio. Nadam se da će oni doći u Agenciju i utvrditi sve nezakonitosti, jer iz Agencije su otišla potpuno dva različita mišljenja", rekao je Stanić, dodajući da je obavijestio Halilovića da je i on inspekciji poslao svoje viđenje problema.

Podsjećanja radi, Halilović je, kako kažu u Republici Srpskoj, mimo svih pravila i zakona odbio da u registar upiše dva javna univerziteta u Republici Srpskoj - u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, a zbog čega je upućena prijava Upravnoj inspekciji Ministarstva pravde BiH, koja će na kraju i provjeriti da li je sve bilo u skladu sa zakonom. Pored toga, Upravna inspekcija provjeriće da li Halilović 21. jula puni 40 godina staža osiguranja, zbog čega stiče uslove za penzionisanje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije