Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Počela obuka mentora praktične nastave

Počela obuka mentora praktične nastave
Foto: Ilustracija | Počela obuka mentora praktične nastave
Srna

BANJALUKA - Privredna komora Republike Srpske u saradnji sa Njemačkim društvom za međunarodnu saradnju /GIZ/ započela je obuku mentora praktične nastave za predstavnike preduzeća, čiji je cilj sticanje pedagoških kompetencija, te vještina planiranja rada sa učenicima na praktičnoj nastavi.

U skladu sa Sporazumom o saradnji u okviru projekta "Unapređenje praktične nastave u srednjem stručnom obrazovanju", koji je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske potpisalo sa Komorom i Unijom udruženja poslodavaca, Privredna komora zadužena je da organizuje obuke mentora, saopšteno je iz ove komore.

Obuka će biti izvođena prema Programu usavršavanja za mentore praktične nastave kod poslovnog subjekta, izrađenom u okviru projekta "Stručno obrazovanje u BiH", koji GIZ sprovodi sa partnerima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije