Obrazovanje

Ugledni profesor dobio upozorenje pred otkaz: Tvrdi da ga lažno optužuju

Ugledni profesor dobio upozorenje pred otkaz: Tvrdi da ga lažno optužuju
Foto: Ilustracija | Ugledni profesor Ugo Vlaisavljević dobio upozorenje pred otkaz: Tvrdi da ga lažno optužuju

SARAJEVO - Grupa profesora s Odsjeka za filozofiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu već godinama pokušava na svaki način da me vrijeđa, poništi ugled i dostojanstvo i upozorenje pred otkaz doneseno je bez ijednog dokaza, izjave, činjenice, papira pa i razgovora.

Ovako Ugo Vlaisavljević, profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, komentariše pisano upozorenje pred otkaz koje mu je poslao Muhamed Dželilović, dekan Filozofskog fakulteta, a u kojem se, između ostalog, navodi da je on (Vlaisavljević) vrijeđao zaposlene, obavlja poslove na drugim visokoškolskim ustanovama (univerziteti u Mostaru, Zenici i Nikšiću) bez pisane saglasnosti dekana, neovlašteno ulazio u Dekanat fakulteta...

"Upozorenje je stiglo nakon mojih žalbi na rad Dekanata i novog dekana. Odgovor na žalbu Upravnog odbora koju sam uputio u oktobru čekao sam mjesecima, da bi se na kraju ispostavilo da je taj odgovor neko ukrao i sakrio u pisarnici", kaže Vlaisavljević, dodajući da se tako nije radilo, lažno optuživalo i sankcionisalo ni u vrijeme inkvizicije.

On kaže da je poslije toga tražio da se u pisarnici nađe odgovorno lice koje je sakrilo ili ukralo taj odgovor na žalbu i da je onda uslijedilo upozorenje pred otkaz, u kojem se navodi da je neke osobe napado i vrijeđao.

"Ko su ti ljudi koje sam vrijeđao? Imaju li imena? Kako sam ih vrijeđao", pita se Vlasiavljević, naglašavajući da je, umjesto da se utvrdi nečija odgovornost, ispalo da je on napravio neki eksces.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije