Obrazovanje

Pratite nas na Google news

Univerziteti koji znaju da prave milijardere

Univerziteti koji znaju da prave milijardere
Univerziteti koji znaju da prave milijardere
N.N.

Prvi siguran korak na putu do velikog posla i milijardi dolara na bankovnom računu je obrazovanje. I to ne bilo kakvo i bilo gdje. Ovo je lista 10 univerziteta na kojima je diplomiralo najviše milijardera.

10. Cambridge je jedini univerzitet sa Starog kontinenta, tačnije jedini koji nije američki, s tradicijom obrazovanja milijardera. Koliko se zna, na Cambridgeu je diplomiralo 11 milijardera i kada se sabere njihovo bogatstvo, ono iznosi oko 48 milijardi dolara. Univerzitet postoji od 1209. godine.

9. Yale je dao 13 milijardera i svi zajedno zasad su zaradili 77 milijardi dolara. Yale se nalazi u američkom gradu Nju Hejven, Konektikat i postoji od 1701. godine, što ga čini trećim najstarijim univerzitetom u Americi.

8. Southern California University od svih američkih univerziteta ima najviše stranih studenata i do sada je obrazovao 14 milijardera (zajedno su zaradili 32 milijarde). Ovo je visoka "škola iz snova", a razlog je Los Anđeles, elitni dio Amerike. SCU ima i najbogatiju sportsku istoriju - njegovi studenti su donijeli 287 olimpijskih medalja.

7. Cornell University je njujorški univerzitet koji postoji 150 godina, obrazovao je 14 milijardera i 41 nobelovca.

6. Massachusettes Institute of Technology može da se pohvali sa 15 milijardera i njihovom imovinom u vrijednosti od 114 milijardi dolara, kao i sa 78 svršenih studenata koji su odlikovani Nobelovom nagradom.

5. Columbia se ponosi sa 15 milijardera i tri američka predsjednika.

4. New York University je privatni univerzitet. Njegovi studenti se nagrađeni "Nobelom", njih 36, a i zaradili su milijarde, njih 17.

3. Stanford University je poznat po preduzetničkom duhu. Nalazi se u Kaliforniji i uručio je diplome 27 budućih milijardera.

2. Pennsylvania se ponosi sa 28 milijardera i njihovim bogatstvom od 112 milijardi dolara. Benjamin Franklin je osnivač davne 1740. godine.

1. Harvard je prestižan, između ostalog, i zbog svojih milijardera - njih 52 ovdje su diplomirali i zajedno zaradili 205 milijardi dolara. U biografiji stoji i osam američkih predsjednika i 75 "Nobela".

Bankar.me

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije