Obrazovanje

Više od 40 osnovaca završilo kurs kineskog jezika

Više od 40 osnovaca završilo kurs kineskog jezika
Foto: srna | Više od 40 osnovaca završilo kurs kineskog jezika

BANJALUKA - Više od 40 učenika od četvrtog do devetog razreda iz banjalučke Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" danas je uspješno završilo početni nivo kursa kineskog jezika.

Riječ je o besplatnom fakultativnom kursu kineskog jezika, održanom u drugom polugodištu tekuće školske godine, a sve na osnovu sporazuma o saradnji između Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjaluci i osnovne škole, saopšteno je iz Univerziteta Banjaluka.

"Ponosni smo na činjenicu da smo prva osnovna škola u Banjaluci koja je svojim đacima ponudila priliku da se upoznaju o osnovama kineskog jezika i pisma. Smatramo da je to za naše učenike veliko kulturološko i obrazovno bogatstvo, jer na ovaj način imaju priliku da razviju interesovanje i zavole jezik kojim govori više od milijardu ljudi širom svijeta i drugi je u svjetskoj ekonomiji", izjavila je Tatjana Vilendečić, direktor OŠ "Vuk Stefanović Karadžić".

Ona je istakla da će i u narednoj školskoj godini učenici od četvrtog do devetog razreda nastaviti sa učenjem kineskog jezika, te da se postojećoj grupi mogu priključiti i novi polaznici.

Direktor Konfucijevog instituta Univerziteta u Banjaluci LJiljana Stević izrazila je zadovoljstvo zbog uspostavljene saradnje i velikog interesovanja učenika u ovoj školi za učenje kineskog jezika i upoznavanje o kulturi Kine.

"Drago mi je da je direktor OŠ `Vuk Stefanović Karadžić` prepoznala značaj i prednosti poznavanja kineskog jezika i kulture i da je đacima omogućila da kineski jezik počnu učiti već od ranog uzrasta", naglasila je Stevićeva.

Ona je dodala i da će se Konfucijev institut Univerziteta u Banjaluci rado odazvati i u skladu sa mogućnostima u drugim školama organizovati fakultativne kurseve kineskog jezika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije