Profesoru Nikoli Mojoviću priznanje za životne lekcije

BANJALUKA - Da su za svakog profesora najveći dokaz uspjeha generacije uspješnih i prije svega dobrih ljudi koje iza sebe ostavlja dokaz je i Nikola Mojović, profesor Pravnog ...

Njemačka širom otvara vrata IT radnicima sa Balkana

Zbog velikog deficita radne snage, Njemačka usvojila zakon koji će radnicima iz zemalja van EU značajno olakšati dobijanje posla. Posebno traženi IT stručnjaci.

Brano Hadži Stević položio sve ispite sa ocjenom 10

ISTOČNO SARAJEVO - Brano Hadži Stević prvi je student koji je diplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu sa prosječnom ocjenom 10.

Mlade ne zanimaju agrar ni šumarstvo

BANJALUKA - Na Šumarski fakultet Univerziteta u Banjaluci prijavilo se tek 20 kandidata, iako je planiran upis 74 studenta u predstojećoj akademskoj godini.

Školuju se u Tuzli, karijere grade u Evropi

TUZLA U okviru 25. promocije diplomanata i magistara Univerziteta u Tuzli danas su promovisana 453 diplomanta i 93 magistra nauka.

Sve manje studenata u RS

BANJALUKA - Sve je manje studenata na fakultetima u Republici Srpskoj zbog čega će biti potrebne redukcije studijskih programa ili će se rješenja, radi načela ekonomičnosti ...

Budući pravnici u trci za najboljeg oratora

BANJALUKA – Petnaesto takmičenje u besjedništvu studenata Pravnog fakulteta biće održano sutra u amfiteatru ovog fakulteta u Banjaluci od 18 časova u organizaciji Centra za ...

Mali genijalci iz Banjaluke donijeli pet medalja sa Olimpijade iz ...

BANJALUKA - Čak pet medalja donijeli su banjalučki mališani iz Beograda, gdje su učestvovali na Olimpijadi iz malo poznate discipline - mentalne aritmetike.