Američki vojnici ostaju - zašto je Irak važan za SAD

Tanjug

BON - Parlament u Bagdadu zatražio je da se svi strani vojnici povuku iz Iraka, ali Vašington to do daljeg ne namjerava da učini jer za Vladu Sjedinjenih Američkih Država ta zemlja i dalje je strateški veoma važna.

Vrati na vijest

Komentari 2

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

TheDrzavniCinovnik

ugrozeni kaze.........Odlaskom SAD iz Iraka, dovelo bi do toga da narod Iraka normalno zivi kao i prije njihovog dolaska i zivio bi u blagostanju, kao u vrijeme Huseina.........vjerovatno ugrozeni misli na ono blagostanje kad su napali Kuvajt i zapalili stotine naftnih polja i porusili i opljackali sve sto su mogli ponijeti iz Kuvajta....

Odgovor
marko.blcity

I ti si Ibrahime bio za to da se u Irak uvode demokratija i dobro i dobio si ga! Mada si ti bitan kao mućak ali navodim običan primjer.

Odgovor
marko.blcity

TheDrzavniCinovnik Ibro debilu rtetardirani amerika je i napravila slučaj Kuvajt gofno jedno maloumno. Šta ste vi sad tamo dobili? Dobili ste rat i qraz da ga pušite! isto ste dobili u pokojnoj bosni. od 100 % teritorije imate 18 % za to ste ratovali a ti si još imao i saobraćajnu nezgodu tako što je na tebe naletjelo i palo nekoliko magaraca i poremetilo ti pileći mozak.

ugrozeni

Je li to, to sto je nagovjestila ruska novinarka, Marija Sharova da rijec povlacenje zamijene sa rijec "Greska", kako danas nebi bijo naslov; "Ruski Hakeri upali na sait" u americi.
Amerika je divljac i njoj netreba nista vjerovati, nit snjom pregovarati, jer divlje zivotinje nerazumiju.
Ako bi SAD napustile Irak, Irak bi bijo oslobodjen od terorista i ID. SAD ubjedjuju Iracki narod da postoji gajst koji ih napada a SAD ih brane tako sto kradu mu Naftu. Tacno je da bi nafta mogla da poskupi za SAD ako napuste Irak, jer manje su sanse da je mogu krasti i pljackati.
Odlaskom SAD iz Iraka, dovelo bi do toga da narod Iraka normalno zivi kao i prije njihovog dolaska i zivio bi u blagostanju, kao u vrijeme Huseina. To neodgovara SAD i tezice da ostanu sto je moguce duze, sve dok je i poslednjeg dobrovoljca iz citavog svijeta, koji ce da sluzi u americkoj vojsci za obecani nekoliko dolara.
Amerika stampa dolare a nezaradjuje ih na posten nacin, kako to cini sav narod sa zdravim ljudskim razumom. Dok je glupi i siromasni u svijetu, postojace i vojska SAD svugdje po svijetu.