Svijet

"Bićemo beskompromisni s karantinom, čak i s najdražim prijateljima"

"Bićemo beskompromisni s karantinom, čak i s najdražim prijateljima"
Foto: Tanjug/AP | "Bićemo beskompromisni s karantinom, čaki s najdražim prijateljima"

LONDON - Britanski premijer Boris Džonson rekao je da je njegova vlada spremna da bude beskompromisna čak i sa svojim najbližim partnerima u vezi s karantinskim pravilima uvedenim zbog COVID-19, pošto je upitan da li će Francuska biti uklonjena sa vladinog spiska zemalja u koje je bezbjedno putovati.

Britanija je posljednjih nedjelja uvela 14-dnevni karantinski period za putnike iz zemalja poput Španije i Belgije, reagujući na rastuće infekcije i strahove od drugog talasa virusa, iako ih je prvobitno proglasila bezbjednim za putovanje, podsjeća Rojters.

"Moramo biti potpuno beskompromisni u vezi s tim, čak i s našim najbližim i najdražim prijateljima i partnerima širom svijeta," rekao je Džonson novinarima prilikom posjete Sjevernoj Irskoj.

On je dodao da će "kasnije pogledati" podatke iz Francuske i drugih zemalja.

Francusko ministarstvo zdravstva prijavilo je u srijedu 2.524 nova slučaja, najviše otkad je olakšala mjere. To je podstaklo nagađanja da bi to mogla biti sljedeća evropska zemlja dodata na britansku listu zemlja u koje se ne savjetuje putovanje, čime bi bio pogođen veliki broj britanskih turista koji putuju tamo na odmor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije