Svijet

Kina će vakcinisati djecu od tri do 11 godina protiv korone

Kina će vakcinisati djecu od tri do 11 godina protiv korone
Foto: kfuhlert/Pixabay | Kina će vakcinisati djecu od tri do 11 godina protiv korone
Fena

PEKING - Djeca od tri godine počeće primati vakcinu protiv COVID-19 u Kini, gdje je 76 odsto stanovništva u potpunosti vakcinisano, a vlasti provode politiku nulte tolerancije prema epidemiji.

Lokalne gradske i pokrajinske vlade u najmanje pet provincija najavile su posljednjih dana da će se djeca u dobi od tri do 11 godina morati vakcinisati, prenosi AP.

Proširenje kampanje vakcinacije dolazi u trenutku kada Kina preduzima nove mjere  kako bi pokušala suzbiti i najmanje širenje virusa. Gansu, sjeverozapadna pokrajina koja uveliko zavisi od turizma, zatvorila je u ponedjeljak sva turistička mjesta nakon što je zabilježila nove slučajeve COVID-19. 

Stanovnicima u dijelovima unutrašnje Mongolije naređeno je da ostanu kod kuće zbog epidemije.

Nacionalni zdravstveni institut saopštio je da je u posljednja 24 sata otkriveno 35 novih slučajeva lokalnog prenosa, od kojih četiri u Gansuu. Još 19 slučajeva koronavirusa je u regiji unutrašnje Mongolije, dok su ostali zabilježeni po cijeloj zemlji.

Kina je tokom pandemije primjenjivala mjere karantina i obavezno testiranje na virus te je u velikoj mjeri iskorijenila slučajeve lokalne infekcije, a u potpunosti je vakcinisala 1,07 milijardi ljudi od 1,4 milijarde ukupne populacije Kine.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije