"National interest": Pristrasni zapadni mediji radili protiv Srba

Srna

VAŠINGTON - Američki portal "National interest" piše o pristrasnom i propagandističkom izvještavanju zapadnih medija tokom rata u BiH, čiji je cilj bila podrška muslimanskoj strani, a kasnije se taj šablon nastavio i tokom sukoba na Kosmetu, Libiji i Siriji.

Vrati na vijest

Komentari 1

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

Dragan V.

,,za istinu nikada nije kasno! To mi je i prije i sada uvijek smetalo,,izraz „ Bosanci“ samo za muslimane a mi ostali smo dosli iz Srbije i Hrvatske?? Koja uvreda!! Narod koji je izdao Bosnu i Hercegovinu nema pravo koristenja izraz Bosanci,, zasigurno NE kao jedinka. Jos i izraz Bosnjak,,,koji je poslednji austrijski Ban, Kalaj uveo od njemacke rijeci..Bosniak,,Bosniaken,,,tako da jos vise razdvoji bosanski narod. Muslimani nisu nacija ni kod nas a ni nigdje u svijetu. Ova ogromna mrznja koja se svakodnevno vidi iz raznoraznih portala na internetu pokazuje kako bi eventualni novi sukob na Balkanu izgledao. Zamislite da je internet u ovome kvalitetu bio dostupan 1991....Vecina mladih Srba a i njihovih roditelja , do pojave interneta nisu ni znali ni imali interesa da saznaju koji Genocid su Srbi dozivjeli od svojih sunarodnjaka iz regiona i to vec 1914,,, pa onda ogromni masakri 1941/1942/1945/ i opet 1991/1992/1995/1999...Koga interesuje a nezna kako da dodje do infos..
Ovde imate ogromnu kolicinu istorijskih knjiga o Spskim stradanjima ali i ostalih naroda stradalih od Srpske ruke/ osvete!