Naučnici: Antitijela od delte ne štite od omikrona

Tanjug

MOSKVA - Antitijela koja se razvijaju nakon preležane infekcije delta sojem virusa korona možda ne daju zaštitu na omikron soj, i obrnuto, rekao je generalni direktor ruskog DNKOM centra za molekularne genetičke studije Andrej Isajev za TAS S.

Vrati na vijest

Komentari 2

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

Miki.cc28

Koji naučnici? Ime i prezime, naziv studije, objašnjenja i svakako rezultati. Do sada je bila sve laž... Tako će i ostati. Ali ne nerviraju me ti lažovi koji ganjaju profit i ubijaju čovječanstvo, nego glupavi i ucijenjeni političari koji svjesno uništavaju i svoju ekonomiju i svoj narod.

uqdqfykdypnhimthxo

Naravno. Stoka i pogan misle da je ljudski organizam karburator od Golfa.
Virusi i bakterije su sasvatni dio sistema i imaju sposobnost prilagodjavanja. Farmakoloske kompanije , ocigledno planiraju praviti novi tip vakcine za svaku novu mutaciju?
To je smisao postojanja moderne medicine i farmacije.
Sve ce uraditi prije nego sto se zapitaju gdje lezi pravi problem.
Covjek je dio prirode i u njoj postoji sve sto je potrebno da covjek bude zdrav.
Nikakva hemija ne moze da bude pravo rjesenje, a pogotovo ne poigravanje sa genetskim kodom.