Objavljena tajna njemačka dokumenta o raspadu Jugoslavije

N.N.

Od početka godine dokumenta njemačkog Ministarstva spoljnih poslova o procesu priznavanja nezavisnosti Slovenije i Hrvatske 1991. dostupna su javnosti.

Vrati na vijest

Komentari 1

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

tomyu1962

u jesen 1991. prevladala je druga linija. Kol i Genšer došli su do zaključka da bi priznanje Slovenije i Hrvatske predstavljalo manje zlo u jugoslovenskoj dilemi. Nakon toga su bili spremni - i u toj tački je bajka o samostalnom njemačkom djelovanju donekle tačna - da brane svoje stajalište od prigovora iz Vašingtona, Londona i Pariza
E bas to je dovelo do rata i pogibje oko 120 000 ljudi a da ne navodim broj ranjenih i to sada se radisa Ukrainom,naj prije su je dobro potpalili protiv Rusije zatim poceli doturati oruzje a dalje se zna,sistem je isti,sve ostalo su nijanse!Nego kako to da njemacka uvijek podrzava svoje partnere iz drugog svjetskog rata a nikada onu drugu stranu?