Svijet

Papa Franjo: Bog voli i najgore među nama

Papa Franjo: Bog voli i najgore među nama
Foto: Tanjug/AP | Papa Franjo: Bog voli i najgore među nama

VATIKAN - Papa Franjo rekao je u obraćanju vjernicima tokom božićne ponoćne mise da Bog voli sve - "čak i najgore među nama".

"Možete da imate pogrešne ideje, možete da napravite potpunu zbrku, ali Bog će vas i dalje voljeti", rekao je argentinski poglavar Katoličke crkve u Bazilici svetog Petra u Vatikanu.

Papa će se tokom dana vratiti u Baziliku da bi uputio tradiconalnu poruku svijetu.

Među onima koji su učestvovali u misi su djeca izabrana iz pojedinih zemalja, uključujući Venecuelu, Irak i Ugandu, prenio je AFP.

Komentatori ocjenjuju da je to jasna poruka lidera 1,3 milijarde katolika, koji se često fokusira na patnje migranata i žrtava rata, kao i na one koji su na periferiji Katoličke crkve.

"Božić nas podsjeća da nas Bog i dalje voli sve, čak i najgore među nama. Meni, vama, svakom od nas, on danas kaže: `Volim vas i uvijek ću vas voljeti, zato što ste dragocjeni u mojim očima", rekao je papa.

Franjo je napravo i aluziju na zlostavljanje koje su vršili sveštenici i finansijske skandale u Katoličkoj crkvi.

"Šta god da pođe po zlu u vašim životima, šta god nije dobro u Crkvi, kakvi god problemi da postoje u svijetu - to više ne može biti izgovor", rekao je papa.

Hodočasnici iz čitavog svijeta okupili su se ranije u biblijskom gradu Vitlejemu, gdje se, prema vjerovanju, rodio Isus Hristos, povodom proslave Božića po gregorijanskom kalendaru.  

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije