Svijet

Prkosila Vladi tokom pandemije i pobijedila na izborima

Prkosila Vladi tokom pandemije i pobijedila na izborima
Foto: Tanjug/AP/Bernat Armangue | Izabela Dijaz Ajuzo prkosila Vladi tokom pandemije i pobijedila na izborima

MADRID - Izabela Dijaz Ajuzo, konzervativna liderka španske regije Madrid, koja je mjesecima prkosila ljevičarskoj centralnoj vladi držeći otvorene barove i prodavnice tokom pandemije kovida-19, pobijedila je danas na regionalnim izborima, pokazalo je istraživanje javnog mnjenja po završetku glasanja, javlja Rojters.

Dijaz Ajuzo (42) iz Narodne partije (PP), biće potrebna podrška još jedne stranke da bi nastavila da upravlja regionom, pokazala je anketa GAD3 za TVE i Telemadrid.

Zvanični rezultati trebalo bi da budu poznati u narednih nekoliko sati.

Umjesto zaključavanja tokom pandemije, Dijaz Ajuzo je istrajala i uspjela da u prvom planu budu ekonomija i društveni život zbog čega je stekla naklonost ugostitelja i Madriđana koji su poznati po aktivnom noćnom životu, navodi Rojters.

Stopa infekcija i broj teških slučajeva koji zahtijevaju njegu u jedinicama intenzivne njege, zbog toga su u Madridu značajno veći od nacionalnog prosjeka, dodaje britanska agencija.

Narodna partija je na vlasti u regionu Madrida već punih 26 godina, a ubjedljiva pobjeda na današnjim izborima svakako će dati impuls ovoj stranci i na nacionalnom nivou, ocjenjuje Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije