The Economist: Na Balkanu se otvaraju "vrata pakla"

N.N.

LONDON - Ako bi 'Srbija i Kosovo razmijenili dijelove teritorije, proces se tu ne bi zaustavio', naveo je danas ugledni britanski list The Economist u opširnom tekstu o razmjeni teritorija na Balkanu.

Vrati na vijest

Komentari 11

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

grof0011

/2017/07/31/muhamed-hevaija-uskufi-prvi-rjecnik-bosanskog-jezika/

grof0011

Evo za Zorana.Činjenice utemeljene na dokazima,pa ti opet reci da je laž :)
Kako god,niko vam ne može zabraniti da sanjate i mašca Ćosić je lijepo definisao srpsko biće kazavši-"Mi lažemo da bismo obmanuli sebe, da utešimo drugoga; lažemo iz samilosti, lažemo iz stida, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid srpskog patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno".....

Odgovor
Tri prsta

Grofe
Samo se pitam dal si svjestan koliko gluposti pises

Odgovor
grof0011

Sinak,za nekog za koga su istina i činjenice glupost,nemam drugu riječ osim da je sam glup!

grof0011

Nije tačno!Smišljena i usadjena srpska laž!Bosanski ljiljan je srednjevjekovno bošnjačko obilježje,koje se nalazi na srednjevjekovnim obilježjima bosanske države/kraljevine!Srba u doba bosanske kraljevine nije uopće bilo,nisu jala su pravoslavna plemena u Humu i preko drine,bez bilo kakvog oblika organizovanja osim Islamizacije Bošnjani/Bošnjaci su bili pripadnici autokefalne bosanske crkve,koju su uništavali i zapadna i istočna crkva,a Islam je prihvaćen kao najsličniji tadašnjoj bošnjačkoj šnjak je nacionalni identitet državljana Bosne i nema veze s vjerskim opredjeljenjem njenog stanovnišš se malo školovati i steći neka znanja,prije ski jezik,činjenica,je postojao dvjestotinjak godina prije nego je nastao i oglay ga malo i naci ces prvi rječnik bosanskog jezika iz 1631 godine dok je prvi srpski rječnik objavljen tek e."bratski" turski mogu imati samo srbi,obzirom da ne postpoje već pravoslavni turci,imajući u vidu 500 godišnju okupaciju ovih prostora i zakon prve bračne noć tome,Bošnjački identitet,je mnogo,mnogo dtariji od srpskog,koji de facto i de iure danas ne više velikosrpske hegemonije,prisile i a ste to naučili iz izgubljenih ratova 90ih,gdje ste skup ceh HRV nema,u BiH su ih od nestanka i preseljenja spasili NATO a srbija je izgubila 1/4 su č ti i dalje može da vjeruješ u mitove koje ti je deda pričao uz gusle i logorsku vatru.I da,ne zaboravi da živiš u Bošnjačkoj zemlji BiH!Kažu da pametan uči na tudjim,a budala na svojim greškama.....kako ćeš ti da naučiš nešto...ili ćeš nastaviti da sanjaš?

zoran.b3bf

Bosnom je vladala i srpska dinastija Kotromanica. Sa njihovog grba poticu ljiljani kojima se ponose ovi sto se ne zele vise Srbima zvati. Mehmed pasa Sokolovic nije zaboravljao svoje porijeklo. Ovi sto se jucer zvase Muslimanim a danas Bosnjacima, imenom koje su Turci koristili u pogrdnom smislu, zele i srpski jezik proglasiti "bosanskim". Niko nema nista protiv toga da svoj jezik nazivaju "bosanskim", ali ga moraju prvo stvoriti, a do tada, mogu se sluziti "bratskim" turskim ili arapskim. Nastavnici toboznjeg bosanskog su studirali srpski jezik. Ne moze se jednom izgubljeni identitet tako lako ponovo izgraditi. Ucite od Mese i Kuste, za dobro svih.

grof0011

I da,Zorane ti živiš u Bošnjačkoj BiH,i trebalo bi da se opametis i ne "vučeš đavola za rep",jer mogao bi pogrijesiti računajući da je srbija blizu i da ćeš moći sakriti se ispod njene suknje!

grof0011

I da,hebem mater onome ko sječe kometar i od rečenica pravi polurečenice!

grof0011

Vjeru za vJeceru su prodali šnjaci,nikad ni za što,vjeru ne bi prodali!Tačno da je povijest ne počinje od turske turske okupacije Bosanska drzava je postojala sa svim svojim starješinama i u bosanskoj državi nije bilo slavni se u bosnu dovukoše za repovima turskih konja,da bi služili okupatorsku elitu u čuvali tada nisu postojali,osim u tragovima u hercegovini,tadašnjem humu,ali ne kao srbi već kao pravoslavna eniti nisu mogli nikog pa čak ni sebe,jer su uglavnom bili pripadnici raje,kmetovi i sluge,živeći po selima,brdima i ednja srbijanska agresija omogućila je pravoslavnim u bosni da sidju sa sela,skinu opanke,zamjenu blato s asvaltom, nazuju cipele i zauzmu tudje kuće i ,tokom i nakon tirske okupacije ne slavni turci treba ti ništa više do proste računice cijeneći zakon prve bračne noći!I treće,sakrio si se ispod srbijanske suknje i govoris nekome da ne vuče djavola za rep?!Bojim ste da ste vi 90ih povukli đavola za rep,genocidom,i strahovitim ratnim zločinima ,što je ppoznato cijelome svijetu,a da račun na naplatu stiže.A ti guslaj i sanjaj....

zoran.b3bf

Srbi su su vas opismenili, ali nazalost, nisu uspjeli iskorijeniti primitivizam koji je, vjerovatno, osnovni uzrok ovih svih nasih problema. Istorija ovih prostora ne pocinje od dolaska Turaka ili Srebrenice, pa shodno tome, nemojte svojatati ono sto je oduvijek srpsko. Onaj ko je" prodao vjeru za veceru" ne polaze nikakvo pravo na ovaj prostor. Ugledajte se malo na Mesu Selimovica, Dervisa Susica, Emira Kusturicu, Dzevada Galijasevica i druge velike Srbe muslimanske vjeroispovjesti, a ne na Izetbegovice i "islamsko bratstvo". Prestanite sanjati snove da ce ovo ponovo biti Turska. Konacno se i Evropa opametila. Sve je vise istomisljenika Viktora Orbana. Ne vucite vise djavola za rep, jer zivite u hriscanskoj Evropi.

grof0011

Prdačina,sanjar,mitoman i guslar "nezavisna srpska",zaboravljaš ko je 500 godina qarao pravoslavne snaše u bosni i srbiji?Lahko bi ti mogao put pod noge i za tursku u potragu za korjenima :)BiH je Bošnjačka zemlja,kao i ostalih koji je prihvataju kao svoju,ostali mogu da se napuše.....nargile ;)

Andrej

Pa Economist bi mogao da se brine sta se desava unutar Velike Britanije. Hvala englezima, uvijek su mutili I petljali se u stvari ostalih drzava. Dvolicnu igru niko ne igra tako dobro kao Englezi.

Nezavisnasrpska

Turci u daytonskoj bih danas zive u vecinskih 5 kantona ili 23% posto su 92 trazili cijelu bivsu bih za sebe.
Bolje da su se vratili svojim ocevima u tursku i trazili tamo alimentaciju
"Da te nije alija..."

Odgovor
tupkovic

nezavisnasrpska ali u kurcu covjece ti saljes nekoga u Tursku bolan pokri se smrdljivom ponjavom covjece 500 godina da su turci drkali napunili bi Savu i Dunav do vrha spermom ali covjece posto nisu samo drkali nego karali vam prababe babe mame seke i da sam na tvom mjestu zapitao bih se koliko imas turske krvi u sebi i bolan znadesli ti da svaki srbin koji se je zenio morao je da da mladu prvo turcinu da je kara i ti bolan pricas o turskoj krvi +cuti i nejavljaj se po tom pitanju nacisto

Odgovor
Tri prsta

Te sto su davale I rodile su takve poturice kao sto si ti.
Sam si sad objasnio kako ste nastali.

Odgovor
grof0011

Lutko,te snaše su radjale a u stvari tursku kopilad koja je zadržala pravoslavnu vjeru.Činjenica!!!Kako bi nazvao djecu nepoznatih turskih junaka,koju su radjale snaše???