Svijet

Pratite nas na Google news

Tramp povukao dodatne sankcije Sjevernoj Koreji

Tramp povukao dodatne sankcije Sjevernoj Koreji
Foto: Tanjug/AP arhiva | Tramp povukao dodatne sankcije Sjevernoj Koreji
Tanjug

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je danas da je naredio povlačenje novih sankcija koje je nedavno Sjevernoj Koreji uvelo Ministarstvo finansija SAD.

"Danas je saopšteno iz Ministarstva finansija da se postojeće sankcije Sjevernoj Koreji proširuju novim", napisao je Tramp na Twitteru i dodao: "Ja sam danas naredio povlačenje tih dodatnih sankcija", prenio je Rojters.

Ranije je saopšteno iz Ministarstva finansija da su SAD uvele sankcije za dvije kineske transportne kompanije koje su pomagale Sjevernoj Koreji da izbjegne sankcije uvedene zbog nuklearnog programa Pjongjanga.

Nije bilo odmah moguće razjasniti na šta se tačno odnosi ova Trampova odluka, ali sankcije Ministarstva finansija bile su prve mjere uvedene nakon neuspješnog samita američkog predsjednika i sjevernokorejskog lidera Kima Džong Una u Vijetnamu, navodi agencija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije