Novi talas korone prijeti domovima za stare u Belgiji

BRISEL - Belgijske vlasti su zabrinute da bi novi, smrtonosni talas kovida-19 uskoro mogao da ugrozi domove za starija i nemoćna lica, u trenutku kada su belgijske bolnicama ...

Još traje straga o misterioznoj bolesti američkih diplomata

VAŠINGTON - SAD još sprovode istragu o uzrocima misterioznog oboljevanja više desetina američkih diplomata na Kubi i u Rusiji, izjavio je danas američki državni sekretar ...

Putin: Ne planiramo nikakve dodatne mjere

MOSKVA - Rusija ne planira uvođenje nikakvih oštrih restrikcija kako bi zauzdala epidemiju kovida-19, izjavio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

Preminuo brazilski dobrovoljac koji je primio oksfordsku vakcinu

SAO PAULO - Brazilske zdravstvene službe saopštile su danas da je preminuo volonter koji je priminuo vakcinu koju razvijaju kompanija Astra Zeneka i Univerzitet u Oksfordu.

Grčka najavljuje nove mjere

ATINA - U Grčkoj je u posljednja 24 časa registrovano još 865 slučajeva zaraze virusom korona, što predstavlja novi vrhunac od početka epidemije krajem februara.

Radikalni islamista uhapšen u Drezdenu, nožem napao dvoje ljudi

DREZDEN - Policijski službenici u Njemačkoj uhapsili su dvadesetogodišnjeg državljanina Sirije osumnjičenog za napad na dvoje turista u njemačkom gradu Drezdenu početkom ...

Angela Merkel ne mora u karantin

Njemački ministar zdravlja Jens Špan, kome je danas popodne potvrđen koronavirus, učestvovao je jutros na sjednici njemačke vlade.

Špan pozitivan na virus korona

BERLIN - Njemački ministar zdravlja Jens Špan pozitivan je na virus korona, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Njemačke.

Papa Franjo: Zaštititi homoseksualce zakonima o istopolnim brakovima

RIM - Homoseksualci bi trebali da budu zaštićeni zakonima o istopolnim građanskim brakovima, izjavio je poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo.

Italijanske regije uvode policijski čas

RIM - Lombardija je spremna za policijski čas od četvrtka, saopštili su u zajedničkoj izjavi guverner te pokrajine Atilio Fontana i ministar zdravlja Roberto Speranca, a ...

Hemijski napad na civile u gradu Dadliju

LONDON - Maskirani napadač uletio je u utorak uveče u restorane i prodavnice u Gornjem Gornalu, predgrađu grada Dadlija, prskajući slučajne prolaznike nepoznatom hemijskom ...

Svaki četvrti testirani u Briselu pozitivan na koronu

BRISEL - Brisel je, zajedno sa provincijama Lijež i Eno, odgovoran za 60 procenata svih COVID 19 hospitalizacija u Belgiji.

Njemačka zbog korone ulaže 500 miliona evra u ventilaciju

BERLIN - Njemačka vlada će investirati 500 miliona evra u poboljšanje sistema ventilacije u javnim zgradama kako bi sprečila širenje virusa korona.

Kako je Češka "pala" pred novim udarom korone

PRAG - Češka, jedna od zemalja koje su se u prvom i drugom talasu pandemije virusa korona najbolje izborile sa tim izazovom, sada se suočava sa ogromnim rastom novozaraženih ...

Pojedine italijanske regije uvode i policijski čas

RIM - U Italiji raste broj zaraženih, hospitalizovanih i preminulih osoba od covida-19, a pojedine regije uvode strože mjere i ograničenja.