Adriatic i Euroherc donirali 300.000 KM za pomoć bolnicama u BiH

Kako bi pomogla onima kojima je pomoć trenutno najpotrebnija u borbi protiv korona virusa (COVID-19), grupacija Agram BiH, u čijem sastavu djeluju Euroherc osiguranje d.d., Adriatic osiguranje d.d., STP Agram i Poliklinika Agram, uputila je vrijednu donaciju bolnicama u BiH.

Foto: Ilustracija Adriatic i Euroherc donirali 300.000 KM za pomoć bolnicama u BiH

U ovim zaista izazovnim trenucima, u kojima se trenutno nalazi cijeli svijet, te cijeneći izuzetne napore koje čine zdrastveni djelatnici u Bosni i Hercegovini, a kao skromna zahvala od preko 1.000 uposlenika Agrama, odlučili smo donirati iznos od po 100.000 KM za SKB Mostar, Opću bolnicu Konjic i UKC Republike Srpske, Banja Luka.  Smatramo da je jako važno osigurati odgovarajuću opremljenosti zdravstvenog sustava kako bi se isti mogao nositi s potencijalnim širenjem bolesti.

Agram BiH poziva sve naše građane da u ovim teškim trenucima budu složni i solidarni te da svi zajedno poštujemo preporuke kriznog štaba i zdravstvenih djelatnika jer ćemo upravo time dati svoj najveći doprinos u borbi protiv korona virusa. Koristimo još jednom priliku da zahvalimo svim našim zdravstvenim djelatnicima, herojima u bijelom, koji svakodnevno ulažu nemjerljive napore kako bismo pobijedili u ovoj borbi i zaštitili sve nas.