Intesa Sanpaolo Banka BiH isplatila sve penzije za mart

SARAJEVO - Intesa Sanpaolo Banka BiH uspješno je okončala tokom ove sedmice isplatu martovskih penzija u poslovnicama na području BiH, a u skladu sa preporukama nadležnih institucija, koje se odnose na rad u vrijeme pandemije korona virusa.

Foto: N.N. Intesa Sanpaolo Banka BiH isplatila sve penzije za mart

"Naši klijenti penzioneri su se u potpunosti pridržavali svih mjera zaštite i držanja rastojanja tokom podizanja penzija u poslovnicama i ovim putem želimo da im se posebno zahvalimo na njihovom strpljenju i saradnji. Sa naše strane mi smo prilagodili radno vrijeme i povećali broj otvorenih šaltera, uz sve potrebne mjere higijenske zaštite, tako da zahvalnost upućujemo i našim zaposlenicima, s obzirom na to da nije bilo većih gužvi niti nekih nepredviđenih situacija", saopšteno je iz Intesa Sanpaolo Banke BiH.

Najveći broj penzionera je lično podigao svoju martovsku naknadu, a jedan broj to je učinio i putem punomoćnika, jer je Intesa Sanpaolo Banka BiH prilagodila procedure za prihvatanje punomoći kod isplate penzija. 

"Svima koji su u mogućnosti preporučujemo da preuzimanje penzija ubuduće vrše putem bankomata ili naših digitalnih servisa, jer je takav način lakši i bezbjedniji, sve dok su na snazi vanredne mjere uzrokovane pandemijom koronavirusa", istakli su u Intesa Sanpaolo Banci BiH.