JUBIZOL fasadni sistemi sa preporukom

Efikasna i dovoljna toplotna zaštita objekta je danas ključna za obezbjeđenje veće udobnosti boravka, zato je bitno da fasadni sistemi ispunjavaju i visoke energetske zahtjeve korisnika.

Foto: JUB JUBIZOL fasadni sistemi sa preporukom

 U kompaniji JUB smo sa fasadnim sistemima JUBIZOL razvili sistemska rješenja, koja ispunjavaju zaštitnu, izolacijsku i estetsku funkciju te su usklađena sa arhitekturnim, klimatskim i energetskim zahtjevima.

Pored vanjskog izgleda fasade, kojeg određuju boje, struktura, oblik i materijali, bitni su i njena funkcionalnost i trajnost. Investicija u ugradnju fasadnog sistema JUBIZOL je sinonim za efikasnu i dugotrajnu zaštitu objekta, a ujedno korisnicima osigurava odlične uslove boravka tokom cijele godine.

Foto: JUB / JUBIZOL fasadni sistemi sa preporukom
Foto: JUB / JUBIZOL fasadni sistemi sa preporukom

Uštedite energiju do 40 % i kreirajte zdrave i ugodne uslove boravka

Ugradnjom toplotnoizolacijskog sistema JUBIZOL i dovoljne debljine izolacijskog materijala, potrošnju energije za grijanje i hlađenje ćete moći smanjiti do čak 40 odsto, a pored toga i spriječiti nastajanje toplotnih mo­stova.

Sa idealno izolovanim zidnim površinama ćete u unutrašnjim prostorima poboljšati uslove boravka, koje određuje temperatura između 19 i 22 °C i vlaga između 40 i 60 odsto, a time spriječiti i eventualno isušivanje zraka i nastajanje prašine koja može nadražiti naš dišni sistem, te razvoj zidne plijesni koja nastaje radi visoke i trajne vlage, kao i drugih utjecaja iz okruženja.

Foto: JUB / JUBIZOL fasadni sistemi sa preporukom
Foto: JUB / JUBIZOL fasadni sistemi sa preporukom

Osigurajte kvalitet i trajnost objekta sa garancijom do 25 godina

Fasadne sisteme JUBIZOL odlikuje vremenska postojanost i dug životni vijek, što vrijedi i za najzahtjevnije uslove korištenja. JUB osigurava do 25-godišnju garanciju te dugoročnu i pametnu investiciju u toplotnoizolacijski sistem JUBIZOL.

Energijski efikasni toplotnoizolacijski sistemi JUBIZOL su u cjelosti proizvedeni u Sloveniji. Sa vlastitom proizvodnjom ekspandiranog polistirena u JUB-u osiguravamo potpunu kontrolu svih komponenti koje su u njega ugrađene.

Foto: JUB / JUBIZOL fasadni sistemi sa preporukom
Foto: JUB / JUBIZOL fasadni sistemi sa preporukom

JUBIZOL EPD certifikat – ekološka gradnja

Održivo korištenje prirodnih resursa i odgovornost prema budućim generacijama su naše najbitnije vodilje pri razvijanju i proizvodnji JUBIZOL fasadnih sistema.

Sa okolinskom deklaracijom proizvoda (EPD - Environmental product declaration) prema SIST EN ISO 14025 prikazan je jedinstven mjerljiv utjecaj na okoliš u životnom ciklusu proizvoda. To predstavlja kompleksnu i pouzdanu osnovu održivom u građevinarstvu.

Dobivanjem EPD certifikata našim partnerima omogućavamo, da uspješno konkurišu i učestvuju i u projektima gdje se zahtijevaju certifikati održivosti / ocjene (Zelena javna nabavka, zahtjevi u standardima: LEED, BREEAM, DGNB).

Foto: JUB / JUBIZOL fasadni sistemi sa preporukom
Foto: JUB / JUBIZOL fasadni sistemi sa preporukom

Povećajte estetsku vrijednost objekta

Toplotnoizolacijski sistemi JUBIZOL osiguravaju vrhunski estetski izgled objekta. Završni malteri omogućavaju izvedbu fasade u gruboj i glatkoj strukturi uz različitu granulaciju, a pri tome možete birati između brojnih nijansi sa najvećom postojanosti. Pri odabiru odgovorajuće nijanse mogu vam u pomoć priskočiti prodajni inžinjeri i arhitekti JUB u Sarajevu, koji će vam za vaš objekat prethodno uraditi idejnu studiju boja.