"Mlijekoprodukt" donirao sredstva za nabavku neophodnog respiratora

BANJALUKA - "Mlijekoprodukt", lider mliječne idustrije u Bosni i Hercegovini i jedna od društveno najodgovornijih kompanija u zemlji, donirao je sredstva za nabavku respiratora za liječenje pacijenata s najtežim oblicima virusa COVID-19. Donacija iznosi 70.000 konvertibilnih maraca, što je iznos dovoljan za kupovinu najmodernijeg respiratora za liječenje oboljelih, a značajan dio sredstava prikupili su zaposleni te mljekare, preko Fonda solidarnosti radnika "Mlijekoprodukta". Ovo nije jedina donacija u ovim kriznim vremenima, jer je mljekara obezbijedila i neophodnu robnu pomoć brojnim ustanovama na teritoriji države, od čega i medicinskim ustanovama.

Foto: N.N. "Mlijekoprodukt" donirao sredstva za nabavku neophodnog respiratora

"Kao društveno odgovorna kompanija, oduvijek smo tu da pomognemo našim građanima i institucijama, posebno u ovom teškom trenutku. Imajući u vidu značaj respiratora za ozdravljenje oboljelih od korona virusa, jednoglasno smo se dogovorili i prikupili sredstva za nabavku istog. Naša obaveza i politika poslovanja kompanije je pomoć najugroženijim, stoga ćemo i pored ove donacije u vidu medicinske opreme nastaviti da doniramo proizvode svima kojima je pomoć najpotrebnija", izjavili su predstavnici "Mlijekoprodukta".

V.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković zahvalio je "Mlijekoproduktu" na donaciji i istakao da je svaka pomoć Republici Srpskoj u ovom trenutku dobrodošla, a pogotovo kada je u pitanju oprema poput respiratora koje je danas jako teško pronaći na tržištu. Dodao je da će Republički štab za vanredne situacije Vlade Republike Srpske sagledati kojoj je trenutno bolnici respirator najpotreniji te da će im biti što prije uručen.