Nove epizode showa "Zvezde Granda" i "Nikad nije kasno" na Novoj BH

Nove epizode dva najpoznatija muzička takmičenja u regionu, na radost brojnih gledatelja, uskoro se ponovo vraćaju na male ekrane.

Foto: N.N. Nove epizode showa "Zvezde Granda" i "Nikad nije kasno" na Novoj BH

Kada počinje snimanje novih emisija "Zvezde Granda" i "Nikad nije kasno" te kako će se takmičenja odvijati u nastavku sezone, za Novu BH otkrio je direktor Grand produkcije Saša Popović.

"Došlo je vrijeme za ponovno snimanje, 25. maja počinjemo snimanje novih emisija 'Zvezde Granda'. Također i Žika Jakšić nastavlja snimanje showa 'Nikad nije kasno', tako da nastavak sezone startamo u punom pogonu. Kada je u pitanju show 'Zvezde Granda', narednih pet emisija koje će se emitirati do kraja juna snimat ćemo samo sa kandidatima iz Srbije. Najesen pridružit će nam se kandidati iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske. S njima ćemo također snimati emisije trećeg kruga iz prostog razloga što ne želimo da dovodimo kandidate iz zemalja ex Jugoslavije, jer ne znamo kakve mjere će propisati i Srbija, a i države iz kojih kandidati dolaze. Ovo je trenutno najsigurnija opcija, a svi kandidati imat će podjednak broj emisija za predstavljanje", rekao je Popović. 

Saša naglašava da je pandemija korona virusa i vanredna situacija u cijelom svijetu utjecala i na samu završnicu popularnog takmičenja. U skladu s tim najavio je i novi koncept emisije te kada će biti održano finale.

"Ove godine neće biti finala, nego svi kandidati koji su ostali u takmičenju nastavljaju i sljedeće godine. Radit ćemo sa mnogo manjim brojem kandidata, tako da će zaista kandidati u novoj sezoni imati priliku da se predstave mnogo kvalitetnije i da pokažu šta znaju, a u nastavku ćemo promijeniti i koncept emisije. Također, želim da najavim da ćemo pokrenuti website za online audicije, a kandidate koji prođu spojit ćemo sa takmičarima iz ove sezone. Svakako, svi novi takmičari će prethodno morati proći tri kruga takmičenja, a to ćemo sve najesen brzopotezno uraditi".

Novu epizodu 3. kruga takmičenja emisije "Zvezde Granda", a koja je ranije snimljena, gledatelji u Bosni i Hercegovini u programu Nove BH mogu gledati u subotu, 23. maja u 20:15 sati, a već od naredne subote, 30. maja, prikazivat će se i nove emisije koje će biti u potpuno novom ruhu.

Od 24. maja, u večernjem terminu, nedjeljom od 20:15 sati, gledatelji će moći pratiti i nove epizode najpopularnijeg pjevačkog takmičenja za veterane. Kao i do sada, gledatelje očekuju zanimljivi gosti u žiriju showa "Nikad nije kasno", na čijem je čelu predsjednik Saša Milošević Mare, dok se, naravno, sve odvija pod dirigentskom palicom Žike Jakšića, autora emisije.