Supermarket Đurić donirao 17 sadnica opštini Teslić

Povodom “Dana Planete” koji se obilježava 22. aprila, trgovački lanac supermarketa Đurić, organizovao je akciju sadnje drveća u opštini Teslić. Ovaj domaći trgovački lanac donirao je 17 sadnica opštini, u kojoj uskoro otvara, 17. market u svom lancu.

Foto: Marketi Đurić Supermarket Đurić donirao 17 sadnica opštini Teslić

“Cilj današnje akcije je povećanje svijesti javnosti o značaju zaštite i očuvanja životne sredine za generacije koje dolaze. Na ovaj način  učinili smo jedno dobro djelo, koje apsolutno prevazilazi okvire lokalnog karaktera, s obzirom na to da je ovo međunarodno priznat dan. Uloga šuma u prečišćavanju zagađene atmosfere i proizvodnji kiseonika je nemjerljiva, a to je imperativ današnjice i to bi trebalo da, barem kroz ovo stablo, kako bude raslo, bude podsjetnik svima, da čuvamo naše zelenilo i zemlju na kojoj živimo” napominje Željana Šajinović, koordinator  za marketing i PR.

Foto: Marketi Đurić  / Supermarket Đurić donirao 17 sadnica opštini Teslić
Foto: Marketi Đurić / Supermarket Đurić donirao 17 sadnica opštini Teslić

Vanja Pajkanović, šef Odsjeka za odnose s javnošću opštine Teslić, pozvala je sve sugrađane da se zaista domaćinski odnose prema zelenim površinama, prirodi i svom gradu i izrazila zahvalnost u ime lokalne samouprave Đurić supermarketima za ovu donaciju opštini.

"Marketi Đurić, kao društveno odgovorna kompanija, donirala nam je sadnice drveta likvidambara i berberisa. Posađeno je 16 sadnica u toku uređenja parka a sedamnaestu sadnicu posadili su danas predstavnici supermarketa Đurić kao simbol njihovog 17. supermarketa koji otvaraju uskoro kod nas u Tesliću.

Zahvaljujemo se na njihovoj podršci uređenja i uljepšavanja našeg parka, našeg grada" - rekla je Pajkanovićeva.

Iako 17. u lancu supermarketa, Đurić otvara svoju prvu poslovnicu u Tesliću, pa je ovo, prema riječima PR-a, neki vid dobrodošlice.

 “Nova poslovnica zapošljavaće između 20 i 30 radnika. Naši supermarket su modernog dizajna koji omogućava ugodnu kupovinu, uštedu vremena i jedinstveno iskustvo. Na prodajnom prostoru od oko 800 m2 kupcima ćemo pružiti širok asortiman proizvoda, svježe meso koje kupujemo od domaćih uzgajivača, pekaru, svježe voće i povrće i veliki izbor delikatesnih i mliječnih proizvoda. Pored prehrambenih artikala, kupci će moći da kupe sve za ličnu i kućnu higijenu, posuđe i mnoge druge proizvode namijenjene domaćinstvu” kaže Šajinović.

Foto: Marketi Đurić  / Supermarket Đurić donirao 17 sadnica opštini Teslić
Foto: Marketi Đurić / Supermarket Đurić donirao 17 sadnica opštini Teslić

Uz napomenu da ovo neće biti jedina donacija na području opštine, Šajinović je navela  da će obilježavanje Dana planete Zemlje postati tradicionalna aktivnost u okviru ovog trgovačkog lanca i da će u sljedećoj lokalnoj zajednici za koju se odluče zasaditi za jedno stablo više, svake naredne godine.