"Violeta" ugostila ambasadora EU u BiH Johana Satlera

"Violeta" je ovoga puta imala priliku da ugosti šefa Delegacije i specijalnog predstavnika EU u Bosni i Hercegovini, ambasadora Johana Satlera.

Foto: N.N. "Violeta" ugostila ambasadora EU u BiH Johana Satlera

Ambasador je posjetio tvornicu Grude - Dubrava, upoznao se s naprednom tehnologijom, procesima samoodrživog razvoja i automatizacijom proizvodnih pogona.

Razlog posjeta je uspješna zajednička saradnja kompanije "Violeta" i EU, kada je u BiH dopremljena vrijedna donacija medicinske opreme za pomoć zdravstvenim radnicima i ustanovama.

Ambasador se vidno oduševio tvornicom i proizvodnim pogonima, smatra kako "Violeta" sa svojom tehnologijom i proizvodima može konkurisati na tržištu najrazvijenijih zemalja Evrope.

Ovom prilikom razgovaralo se i o pomoći EU bosanskohercegovačkim kompanijama pa tako i "Violeti", o mogućnostima lakšeg plasmana njihovih proizvoda na tržište EU.

G. Satler i g. Ćorluka složili su se da je zajednička misija pomagati građanima i kompanijama BIH, posebno u kriznim situacijama.

Saradnja između EU i "Violeta" je pozitivan primjer saradnje za dobrobit cijelog društva i obje strane su izrazile nadu da će se uspješna saradnja nastaviti i u budućnosti.