Zašto se na putovanje ne ide bez putnog zdravstvenog osiguranja?

Je li vam poznata situacija kada prilikom spremanja za put, spakujete previše stvari, pa onda krenete vaditi iz kofera ono što možda nećete trebati?

Foto: Ustupljena fotografija Zašto se na putovanje ne ide bez putnog zdravstvenog osiguranja?

I nama je. Bez puno stvari se može, ali ono bez čega ne biste smjeli krenuti na put je - putno zdravstveno osiguranje.

Ono što sva putovanja čini posebnim su nepredvidive situacije i avanture. Situacije i iskustva mogu biti pozitivna i negativna. Radi dobrih i idemo na putovanja, ali i ona negativna nas ipak mogu iznenaditi. Za njih trebamo biti spremni.

Mnogi od nas su se još kao djeca prvi put susreli s putnim zdravstvenim osiguranjem. Prije školskog izleta, mali dio budžeta razreda uvijek je bio namijenjen putnom zdravstvenom osiguranju. Takav dobar običaj itekako ima smisla i pokazuje odgovornost prema djeci. Kasnije, kada sami organizujemo i plaćamo vlastita putovanja, često ne pokazujemo jednaku odgovornost prema sebi. Vrijeme je da postanemo odgovorni.

Biti uspješan sportista podrazumijeva veliko zalaganje, trud i stalna putovanja na treninge i takmičenja, zato i naša Lana Pudar ima punu zaštitu dok putuje i osvaja medalje. Zaštitnom licu Central osiguranja putno zdravstveno osiguranje pruža joj bezbrižnost i sigurnost tokom putovanja i takmičenja.

Donosimo pet razloga zašto se na put ne polazi bez putnog zdravstvenog osiguranja.

1. Putovanja su skupa, ali su investicija u sreću.  Puna su nepredvidivih događaja. Osim novca uloženog u putovanje, ne želite i dodatne neugodnosti i velike troškove.

2. Medicinski troškovi su preskupi. Naravno da se nitko ne želi pronaći u situaciji da na odmoru završi u bolnici, ali male i veće povrede su itekako moguće na putovanjima.

3. Putno zdravstveno osiguranje nije skupo! Vjerovatno je najmanja stavka putnog budžeta, ali zato možda biti i najvažnija. Ovdje možete napraviti info izračun vašeg putnog zdravstvenog osiguranja.

4. Sigurnost i mentalni mir su osnova za lijepo putovanje, a ulaganje u putovanje je ulaganje u osobno zadovoljstvo. Putnim zdravstvenim osiguranjem štite svoju sigurnost, mentalni mir i lično zadovoljstvo.

5. Central osiguranje pokriva cijeli svijet.

U samo par klikova na online shopu Central osiguranja, možete sklopiti putno zdravstveno osiguranje. Uvjerite se kako potpuna zaštita ne košta puno.

Bezbrižan put želi vam Central osiguranje d.d. i Lana Pudar!