Atletika

Borcu rekordi i 177 medalja

Borcu rekordi i 177 medalja
Foto: N.N. | Borcu rekordi i 177 medalja

Iza Atletskog kluba Borac je uspješna godina, 57 nastupa na domaćim i međunarodnim takmičenjima, 177 medalja (78 zlatnih, 62 srebrne i 37 bronzanih), te 30 rekorda RS i 18 rekorda BiH.

"Godina je bila uspješna za Borac, a kao najveći uspjeh ocijenjena su druga mjesta na ekipnom Prvenstvu BiH u konkurenciji seniora i seniorki. Pioniri i pionirke su osvojili prva mjesta u Nestle školskom kupu, sedam naših članova je nastupilo za reprezentaciju BiH", rekao je Nebojša Matijević, predsjednik Stručnog savjeta Borca, te dodao da je godina bila i pomalo turbulentna jer je nekoliko atletičara prestalo da se aktivno bavi sportom.

On je dodao da se nada da će 2019. atletičari Borca nastupiti na svim prvenstvima Balkana i da će neko od takmičara ispuniti normu za prvenstva Evrope za juniore i mlađe seniore.  U 2019. će biti obnovljeni rekviziti.

"Borcu je iz granta Svjetske atletske federacije odobreno 12.500 dolara za nabavku sportske opreme, sprava i rekvizita. Očekujemo uplatu početkom 2019, tako da ćemo imati i bolje uslove za treninge", rekao je Matijević.

Borac je u petak na sjednici Skupštine dodijelio priznanja najboljim pojedincima u 2018, a nagrađeni su Sait Huseinbašić, Kosta Ivičić, Voislav Grubiša, Jovan Rosić, Lusija Kimani, Aleksandar Novaković, Nikolija Stanivuković, Katarina Ignjić, Milica Ožegović, Slađana Jagodić, Stefani Vukajlović, Luka Ivičić, Marko Ćeranić, Branka Jotanović, Ena Jahić, Dejan Čejić, Jovana Pavlović, Andrej Dobraš, Tijana Gligić, Rajko Todorović, Natalija Medojević, Vedran Šukalo, Dejan Tešanović, Lara Milanović, Ana Ateljević, Ljubomir Ivičić, Lenka Jevđović i Srđan Prtvar, te treneri Duško Ivičić, Zlatan Šeranić i Nebojša Matijević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije