Atletika

Posljednja Farahova pobjeda na stazi

Posljednja Farahova pobjeda na stazi
Foto: Twitter | Posljednja Farahova pobjeda na stazi

U prvom od dva finala ovogodišnjeg izdanja Dijamantske lige svakako je najupečatljiviji bio trijumf koji je u trci na 5.000 metara zabilježio Mo Farah. Ništa manje nije bilo zanimljivo ni u muškoj trci na 100 metara. Sara Kolak je bila treća u bacanju koplja.

Mo Farah je u Cirihu i zvanično okončao svoju karijeru u trkama na 3, 5 ili 10 hiljada metara i od sada ćemo ga pratiti samo u maratonskim trkama.

Da sve bude još zanimljivije, trka na 5.000 metara u Cirihu bila je do samog kraja neizvjesna i zanimljiva. Farah je slavio u vremenu 13:06.05 a Etiopljanin Muktar Edris za njim je kroz cilj prošao sa četiri hiljaditinke zaostatka. Trećeplasirani Jomif Kejelča bio je "sporiji" od Faraha za svega 13 hiljaditih dijelova sekunde.

U muškoj trci na 100 metara, svjetski šampion iz Londona, Džastin Getlin kroz cilj je prošao tek kao četvrti. Slavio je u Cirihu Britanac Čijindu Ujah koji je trčao 9.97 koliko je za trku trebalo i Benu Jusefu Meitiju a o pobjedniku je odlučio foto-finiš. Treći je u vremenu 10.01 stigao Roni Bejker dok je čovjek koji je porazio Juseina Bolta u njegovoj posljednjoj trci na 100 metara, Getlin trčao 10.04.

 

U bacanju koplja za žene, Sara Kolak je u Cirihu bila treća. Slavila je hicem od 65.54 Barbora Spotakova, druga je bila Kelsi-Li Roberts (64.53) dok je hrvatska takmičarka u najboljem pokušaju bacila 64.47.

Naredni miting biće održan u Briselu, 1. septembra .

(sportklub)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije