Atletika

Pratite nas na Google news

Sport u doba virusa korona: Goraždanin na balkonu istrčao polumaraton

Sport u doba virusa korona: Goraždanin na balkonu istrčao polumaraton
Foto: Anadolija | Sport u doba virusa korona: Goraždanin na balkonu istrčao polumaraton
Anadolija

GORAŽDE - Zbog novonastale situacije usljed globalne pandemije korona virusa mnogi sportisti i trkači su primorani da sportske aktivnosti obavljaju unutar domova ili u dvorištima.

Jedan od njih je i iskusni maratonac iz Bosne i Hercegovine Emir Hastor koji je, kako se ne bi previše izlagao riziku, istrčao polumaraton (21,1 kilometar), na balkonu.

U razgovoru za agenciju Anadolija, ispričao je da je zbog novih okolnosti nakon pojave korona virusa odlučio na ovaj način nastaviti s treninzima kako bi bio u formi i spremno dočekao predstojeće trke.

"S obzirom na činjenicu da treniram dugi niz godina, ali i zbog trenutne situacije i ograničenog kretanja kako u cijelim svijetu tako i u mom gradu Goraždu, odlučio sam pronaći alternativu za nastavak treninga. Na rasporedu je bio trening polumaratona te sam odlučio taj trening odraditi na terasi dugoj 7,5 metara. Sve se može kad se hoće", kazao je Hastor.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Istakao je da je vrlo važno poštovati savjete i preporuke nadležnih u doba korona virusa kako bi što prije svi zajedno pobijedili pandemiju.

"Bilo je naporno, ali bih preporučio onima koji ne mogu bez treninga da treniraju kući, jer postoji mnogo dobrih treninga koji se mogu raditi kući, ali ipak neka razmisle ako žele da trče polumaraton na balkonu. Ostanite kod kuće", rekao je ovaj maratonac.

Na kraju je dodao da je polumaraton istrčao za sve ljude u svijetu koji su zaraženi korona virusom i koji su u izolaciji i ne mogu izlaziti van doma.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije