eSport i igrice

Crvena zvezda u polufinalu Esports Balkan Lige

Crvena zvezda u polufinalu Esports Balkan Lige
Foto: N.N. | ’Crvena zvezde’ u polufinalu Esports Balkan Lige

Ekipa ’Crvene zvezde’ je izborila sinoć plasman u polufinale Esports Balkan Lige, pobjedom nad ekipom ’Team Nerotec’. Poznati su i ostali učesnici.

Sinoć se odigralo posljednje 14. kolo Esports Balkan Lige. Ekipe ’WiLD’, ’ASUS’ i ’Random5’ su i prije ovog kola obezbijedili učešće u polufinalu, samo je bilo pitanje s koje pozicije će ići dalje. S druge strane, timovi ’Crvene zvezde’ i ’X25 Esports’ borili za tu četvrtu poziciju, koja vodi dalje.

Ekipa ’X25 Esports’ je odigrala prvi meč kola protiv izuzetno teškog protivnika, ekipe ’ASUS’. Bio je ovo ’biti ili ne biti’ meč za njih, jer su se borili upravo za tu četvrtu poziciju, koja vodi dalje. Izgledalo je kao da je pritisak odradio svoje, te nisu uspjeli da pokažu ono što znaju, tako da je ’ASUS’ odnio bodove na svoju stranu. ’ASUS’ zaista djeluje fenomenalo, što su pokazali i u ovom meču, te nisu slučajno upravo oni favoriti za osvajanje ovogodišnjeg EBL-a.

Drugi meč su odigrale ekipe ’Rift Esports’ i ’WiLD’. Ekipa ’WiLD’ je došla do pobjede u ovom meču, koja ih je dovela do prve pozicije na tabeli. Na početku sezone zaista niko nije očekivao da ekipa ’WiLD’ može da bude prvak ligaškog dijela takmičenja, ali su oni dokazali drugačije. Biće veoma zanimljivo gledati ih u polufinalu EBL-a.

Ekipa ’Crvene zvezde’ je odigrala vrlo uzbudljiv meč protiv ekipe ’Team Nerotec’. Izgledalo je na početku da bi ’Crvena zvezda’ mogla vrlo brzo doći do pobjede, ali se ispostavilo da je protivnik imao još snage, tako da se meč  odužio. U jednom momentu je izgledalo kao da bi ’Team Nerotec’ mogao okrenuti rezultat, pogotovo nakon jednog ’team fighta’ u kom su ostvarili četiri kila i uzeli Barona. Ipak, tim ’Crvene zvezde’ je uspio da konsoliduje svoje redove i da na iskustvo dobije ovaj meč u svoju korist. Bio je ovo zaista tvrd meč, u kojem je moglo biti svašta. Da je ’Crvena zvezda’ izgubila ovaj meč, morali bi igrati dodatni meč protiv ekipe ’X25 Esports’, koji bi direktno odlučio ko će od te dvije ekipe dalje u polufinale. Ipak, srećom po tim crveno-belih, to se nije desilo.

’Random5’ je u narednom meču uspio da pobijedi ekipu ’LevelUP’, čime su potvrdili odličnu formu. Oni su i prije ovog meča obezbijedili plasman u polufinalu, a ovom pobjedom su sebi osigurali treću poziciju, iza ekipe ’ASUS’. S druge strane, ’LevelUP’ je imao solidnu sezonu, ali se ipak nisu uspjeli plasirati u sam vrh tabele. Za njih je bitno što su sebi osigurali igranje u 5. sezoni, u koju će, vjerujemo, ući dosta spremniji i iskusniji.

Još jedan, dodatni meč, se odigrao na kraju između ekipa ’Team Nerotec’ i ’Rift Esports’. Ove dvije ekipe su dijelile zadnje mjesto na tabeli, pa je ovaj dodatni meč bio borba za 7. poziciju. Poenta 7. pozicije je da ekipa u narednoj sezoni, kada se budu igrale kvalifikacije, može da bira sebi protivnika. Ekipa ’Team Nerotec’ je uspjela da dođe do vrlo važne pobjede, čime će igrati protiv, eventualno, slabijeg protivnika u doigravanju.

Polufinalni mečevi su na rasporedu 23. i 24. marta. Prvi polufinalni meč će odigrati ekipe ’WiLD’ i ’Crvena zvezda’, dok će ’ASUS’ i ’Random5’ odigrati drugi meč. Mečevi se igraju na tri dobijena gejma, tako da ćemo gledati veoma uzbudljive polufinalne mečeve. Takođe, može se desiti da gledamo reprizu prošlogodišnjeg EBL-a, ukoliko ekipe ’ASUS’ i ’Crvena zvezda’ ostvare pobjede.

Oba polufinalna meča ćete moći uživo pratiti na Fortuna Esports youtube kanalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije