eSport i igrice

Hakovana kompanija koja stoji iza igara The Witcher i Cyberpunk 2077

Hakovana kompanija koja stoji iza igara The Witcher i Cyberpunk 2077
Foto: Image by Free-Photos from Pixabay | Hakovana komapanija koja stoji iza igara The Witcher i Cyberpunk 2077

Studio CD Projekt Red, koji stoji iza video - igara The Witcher i Cyberpunk 2077, objavio je da su hakovani i da napadači traže otkupninu ili će privatni podaci, izvorni kodovi i drugi fajlovi završiti na internetu ili biti prodati.

Ko god stoji iza napada, ostavio je i poruku u kojoj objašnjavaju da su nabavili kompletne kopije source kodova sa servera kompanije za Cyberpunk 2077, Witcher 3, Gwent i još nelansiranu verziju video - igre Witcher 3.

U poruci se još dodaje da hakeri posjeduju veliki broj administrativnih dokumenata kompanije koji imaju veze sa računovodstvom, pravnim sektorom, ljudskim resursima i odnosima sa investitorima, pored mnogih drugih.

Svi serveri su bili enkriptovani, ali je CDPR uspio da ih ponovo pokrene. Ako dogovor sa hakerima ne bude postignut, poslovne tajne će biti prodate ili poslate gejming novinarima, prenosi play.co.rs.

U poruci se čini da napadači daju poseban značaj rušenju imidža kompanije, jer se pismo ucjene završava sa prijetnjom da će javnost konačno vidjeti koliko loše funkcioniše CD Projekt Red.

Poljska kompanija je odgovorila da neće podleći prijetnjama, da još istražuju šta se tačno desilo i da su zatražili pomoć od odgovarajućih službi i predsjednika kancelarije za zaštitu ličnih podataka kao i IT forenzičkih specijalista.

Koliko je njima poznato, podaci korisnika su i dalje sigurni, objavili su iz CDPR. Po internetu su se pojavile određene informacije da je izvorni kod za CP2077 prodat, ali ništa još nije zvanično. U svakom slučaju, vidjećemo kako će se ova drama završiti.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije