eSport i igrice

Pobjednik SP u Fortnite-u zaradiće koliko i osvajač US opena

Pobjednik SP u Fortnite-u zaradiće koliko i osvajač US opena
Foto: Ilustracija | Pobjednika SP u Fortnite-u zaradiće koliko i osvajač US opena

Dvijesta igrača boriće se danas u Njujorku na završnici Svjetskog prvenstva u video igri Fortnite na stadionu Artur Eš, gde se inače održava teniski Grend slem turnir US Open. Nagradni fond za igrače je 30 miliona dolara.

Svi igrači najpopularnije svjetske video igre su mladi, većina maloljetni, a svakom od njih je pre početka finalnog turnira, zagarantovano 50.000 dolara nagrade. Sitniš je to u poređenju s nagradom pobjednika koji će danas biti bogatiji za tri miliona dolara, gotovo kao i osvajač US Opena (3,8 miliona dolara).

Favoriti koji bi mogli da odnesu tri miliona dolara su Austrijanac Klaus Konstanzer Stompi, Tomas Horak Činken i Amerikanac Tarner Teni Dfu.

Fortnite gubi na popularnosti

Prema pisanju CNN-a, kompjuterska igra koja je zaludjela svijet i koju trenutno igra više od 250 miliona igrača širom svijeta, gubi na popularnosti.

Stoga je studio Epic Games, koji na igri još uvek zarađuju 200 miliona dolara mesečno, odlučio na vikend finale u Njujorku da potroši 100 miliona dolara u nagradama i organizaciji, u pokušaju stvaranja novog "hajpa" oko Fortnitea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije