"Bog je umro"

N.N.

U srijedu, 25. novembra, cijelu planetu je šokirala vijest o smrti Dijega Armanda Maradona, prema mišljenju mnogih najboljeg fudbalera svih vremena.

Vrati na vijest

Komentari 4

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Prijavi se!

Nemate napravljen nalog? Registrujte se!

Registrujte se!

Za registraciju vam je potrebna email adresa koja će ujedno biti i korisničko ime. Nakon potvrđivanja naloga putem email adrese odaberite nadimak preko kojeg će vas drugi čitaoci prepoznavati.

Nevidljivi su svi podaci koje ste upisali, kao i email adresa, osim nadimka.

Nadimak će aplikacija napraviti od dijela email adrese. To možete promijeniti nakon aktivacije naloga u dijelu za upravljenje nalogom.

Ukoliko ste prijavljeni, nalogu možete pristupiti u padajućem meniju koji se nalazi u gornjem desnom uglu, klikom na svoj nadimak i odabirom stavke "Podešavanja".

Gog

Koja je budala napisala ovaj naslov. Novinari su sebi uzeli za pravo i da odredjuju ko je Bog.
To sto predsjednike proglasavaju je izgleda sitnica.
Ganjao loptu, pa sta. U sportu se peru svakojake pare.

osman.blcity

R. I. P.

osman.blcity

Allah ne moze umrt, on sve zna, sve vidi a samo je prorok Muhammad a.s. umro.
Jedna od najvećih pobjeda muslimana bila je bitka kod Badra. Muslimani, sa samo 320 vojnika od kojih 70 jahača, pobjeđuju potpuno opremljenu vojsku Meke koja je imala više od 1000 vojnika. Međutim, malo više od godinu kasnije, muslimani gube bitku kod Uhuda. Taj je poraz bio velik, međutim su muslimani i to pojmili kao pobjedu zbog uvjeravanja Muhameda da je Alah uz njih te da su svi poginuli vojnici osigurali sebi mjesto u raju Džennetu samom borbom na Božjem putu- džihadom. Muhamed osvaja Meku 630. godine, sporazumom. Ka aba postaje glavno odredište hodočašća muslimana (hadždž) te mjesto kojem se okreću u svakoj od svojih pet dnevnih molitava (namaza).

Iz Meke Muhamed širi granice Islama i Islamske države. On inzistira da njegovi saveznici prihvate Islam, i tako je već pola Arabije dio Islamske države. U deset godina Muhamed je uspio ujediniti Arapski poluotok te uspostavio, danas po brojnosti, drugu najbrojniju monoteističku religiju svijeta.

Muhamed se preselio na Ahiret 8. lipnja 632. godine u svom domu u Medini. Brojni vjernici i danas posjećuju njegov grob (kabur) te mu tako odaju počast.
Njegova najdraža žena bila je Ajša (Aisha) koja je bila kći njegovog prijatelja Abu Bakra.

osman.blcity

O Allahu milostivi! Kad ces nam dovest na vlast SDS i PDP!

Odgovor
Spasoje Krkić

⬆Jedi 💩 botino karavlaska!