Fudbal

El Fenomeno: Trebalo je biti najbolji pored Rivalda, Zidana

El Fenomeno: Trebalo je biti najbolji pored Rivalda, Zidana
Foto: Ilustracija | El Fenomeno o eri Ronalda i Mesija: Trebalo je biti najbolji pored Rivalda, Zidana

Nekada najbolji fudbaler svijeta Ronaldo Nazario da Lima istakao da Mesi i Kristijano Ronaldo nemaju pravu konkurenciju u borbi za najboljeg igrača planete.

On se u intervjuu za magazin "Sport Bild", osvrnuo na generaciju fudbalera koja je igrala fudbal u isto vrijeme kada i on i zaključio da je sada mnogo lakše biti najbolji:

"U moje vrijeme takmičenje je bilo mnogo zahtjevnije nego što je to sada. Ovo govorim bez želje da degradiram Mesija i Kristijana", rekao je Brazilac i dodao:

"Oni će se svakako boriti za titulu najboljeg na svijetu. Ali, pogledajte, nekada su tu bili Zidane, Rivaldo, Figo, ja, i potom Ronaldinjo. To je bila generacija u kojoj je bilo mnogo teže da budeš najbolji". 

S obzirom na to da je već nekoliko godina u fudbalskoj penziji, Ronaldo sa strane posmatra šta se dešava u Real Madridu, kao i u španskoj ligi. Nedavno je kritikovao tretman koji Barselona ima prema brazilcima, pa smatra da je loše ophođenje prema njegovim sunarodnicima glavni razlog Nejmarovog odlaska u PSŽ, prenosi "Telegraf.rs".

"Nejmarov odlazak ima mnogo sličnosti sa onim što se meni dogodilo 1997. godine. Vjerovatno je imao problema tokom samog boravka u gradu. Samo, ja sam tada otišao u Inter i italijansku ligu koja je bila mnogo jača nego što je to sada francuska", zaključio je nekada najbolji napadač svijeta.

Da podsjetimo, tokom svoje karijere popularni Fenomeno je nastupao za PSV, Barselonu, Inter, Real Madrid, Milan i Korintijans. Osvojio je sve individualne titule, a od timskih mu nedostaje samo Liga šampiona.

Posebno značajno je Svjetsko prvenstvo 2002. godine na kojem je bio najbolji strijelac turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije