Fudbal

FK Krupa novi šampion RS: "Ovo ne umanjuje naš uspjeh"

FK Krupa novi šampion RS: "Ovo ne umanjuje naš uspjeh"
Foto: N.N. | FK Krupa novi šampion RS: "Ovo ne umanjuje naš uspjeh"

Odluka izazvana virusom korona ne umanjuje uspjeh struke i igrača, poručio je Dragomir Ilić, potpredsjednik Fudbalskog kluba Krupa, koja je odlukom Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske o prekidu sezone postala novi šampion Prve lige RS.

Ekipa iz kanjona Vrbasa nakon 14 odigranih kola sakupila je 38 bodova, odnosno 11 više od prvog pratioca Rudara iz Prijedora, što joj je osim pehara donijelo i povratak u BH Telecom Premijer ligu BiH u narednoj sezoni.

"Krupa je od prvog momenta pokazala najviše u ovoj sezoni Prve lige Republike Srpske. Bili smo najorganizovaniji, imali smo najbolju selekciju, držali smo ambiciju da se ekspresno vratimo i ono što je najvažnije - imali smo rezultat. Spletom okolnosti nismo naše planove uspjeli realizovati do kraja na zelenom terenu, ali smo ipak zasluženo ponovo u višem rangu. I nakon prvih šest mjeseci pokazali smo da smo kompletniji i bolji od ostalih, tako da naš uspjeh ne bih umanjivao okolnostima izazvanim virusom korona", rekao je Ilić.

Do eventualnog početka nove sezone u bh. eliti pred Krupom je sada novi izazov kako pokriti sve finansijske troškove, sačuvati postojeći igrački kadar, ali i pronaći adekvatna pojačanja. S obzirom na to da na svom stadionu imaju umjetnu travu, koja ne ispunjava uslove igranja u bh. eliti, moraće se pozabaviti i tim problemom, ili eventualno igrati na Gradskom stadionu u Banjaluci.

"Pred nama je dosta teško vrijeme za fudbal i privredu i biće zahtjevno naći rješenje kako se organizovati. Očekujemo određenu pomoć od države i lokalne zajednice. Dosadašnja podrška lokalne zajednice od 48.000 KM za godinu dana nije dovoljna ni za trećeligaša, a kamoli za najviši rang. Neće biti lako, ali ćemo se truditi da prebrodimo i ovu situaciju. Igračima smo isplatili plate za mart", rekao je Ilić i dodao:

"Što se tiče stadiona još je preuranjeno govoriti gdje ćemo igrati. Prvi put kada smo igrali u BHT Premijer ligi BiH imali smo privremenu dozvolu. Cijeneći novonastalu situaciju mislim da Nogometni/Fudbalski savez BiH ne bi pogriješio da nam ponovo izda takvu vrstu dozvole. Takođe, vidjećemo i mogućnost da postavimo travu uz pomoć fondova FIFA i UEFA, s obzirom na to da imamo kompletnu podlogu spremnu".

Zbog pandemije kovida-19 Izvršni odbor FS RS donio je odluku o prekidu takmičenja u svim ligama pod svojom ingerencijom, a na osnovu preporuka i zaključaka Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, kao i Ministarstva porodice, omladine i sporta, o nemogućnosti takmičenja prije 1. jula. Na sjednici Izvršnog odbora formirana je petočlana komisija, u sastavu predsjednik Milorad O. Lale, članovi Darko Ljubojević, Radika Marić, Mile Mandić i Miloš Brkić, koja će dati prijedloge za reorganizaciju i proširenje liga saveznog ranga takmičenja.

Prva liga RS naredne sezone trebalo bi da bude proširena ulaskom Leotara, Drine iz Zvornika, Borca iz Kozarske Dubice, te Jedinstva iz Žeravice ili dobojske Sloge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije