Fudbal

Feđa Dudić zna slabosti Šveđana

Feđa Dudić zna slabosti Šveđana
Foto: N.N. | Feđa Dudić zna slabosti Šveđana

Iskoristićemo njihove mane, a normalno da ih imaju, poručio je Feđa Dudić, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Velež, uoči gostovanje u Švedskoj.

Jedini preostali bh. predstavnici u UEFA takmičenjima za ovu sezonu doputovali su danas u grad Boras, gdje ih sutra očekuje utakmica trećeg kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu protiv ekipe Elfsborga. "Rođeni" su ove sezone već priredili dva iznenađenja protiv Kolerejna iz Sjeverne Irske, a potom i eliminisavši favorizovani grčki AEK. Strateg Mostaraca na sjeveru Evrope očekuje još zahtjevniji zadatak od onih u prva dva kola.

"Radi se o vrlo kvalitetnoj ekipi, čak odličnoj. Vidjećete, zaista su timski na visokom nivou, spremni su fizički i taktički jako dobro stoje. Elfsborg ima neke šablone i tačno rade po tim stvarima. Napravili smo dobar skauting i probaćemo otkloniti probleme koji će nam se dešavati, te iskoristiti njihove mane, a normalno da ih imaju. Pristup će biti glavni. Kad si pravi - izbaciš AEK, a kad nisi - dođe ti Rudar i pobijedi te zasluženo", rekao je Dudić.

Hladan tuš u ponedjeljak kada su u domaćem prvenstvu na domaćem terenu pretrpjeli poraz od Prijedorčana, smatra Dudić, odlična je opomena za njegovu ekipu uoči nastavka borbe za plasman u plej-of novoformiranog UEFA takmičenja. 

"Ono što smo doživjeli protiv Rudara moralo se desiti kad-tad. Možda je bolje da je sad, nego nekad poslije. Obavili smo duži razgovor i nadam se da je to došlo igračima do glave. Jednostavno, treba uvijek biti ponizan i čvrsto na zemlji. Znamo odakle smo krenuli i gdje smo bili prije dvije godine. Teško je doći na vrh, a vrlo lako se padne s vrha. Nadam se da će nam opomena protiv Rudara biti pouka pred ono što nas čeka u Švedskoj", smatra Dudić.  

Uoči polaska u Skandinaviju poslao je i poruku za sve navijače Veleža. 

"Moje obećanje navijačima je da nećemo odigrati kao protiv Rudara. Zalaganje i borbenost će biti na višem nivou i to mogu obećati u svoje i u ime ekipe", rekao je Dudić.

"Rođene" podržavaju brojne poznate ličnosti, bivši i sadašnji sportisti, a jedan od najpoznatijih zasigurno je bivši kapiten reprezentacije BiH Sergej Barbarez.

"Veliki sam ljubitelj i navijač Veleža. Ljudi mi čestitaju na njihovim uspjesima iako nemam veze s tim. Nadam se da će nas obradovati još koji put i da će nastaviti s uspjesima", kazao je Barbarez. 

Takođe, proslavljeni bh. fudbaler i nekadašnji kapiten Elvir Bolić smatra da je Velež kroz utakmice s AEK-om pokazao da se može nositi s ekipama tog ranga. 

"Velež nas je sve pozitivno iznenadio i pokazao da dobar rad donosi rezultate. Mislim da će to biti podstrek i za druge klubove, a nadam se da će Velež doći daleko u Konferencijskoj ligi, pa možda čak i do grupne faze. U svoj ovoj euforiji nadam se da će uspjeti ostvariti dobar rezultat", rekao je Bolić.  

Utakmica Elfsborg - Velež na rasporedu je sutra s početkom 18.45, uz direktan prenos na FACE TV. Revanš se igra sedam dana kasnije na stadionu "Grbavica" u Sarajevu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije