Fudbal

Fudbaleri Borca: Saničanin u Udinezeu, Jović želja Širokog

Fudbaleri Borca: Saničanin u Udinezeu, Jović želja Širokog
Fudbaleri Borca: Saničanin u Udinezeu, Jović želja Širokog

Imam 10 dana da se pokažem i pokušam da se izborim za ugovor, rekao je Siniša Saničanin, defanzivac Borca, koji će od subote biti na probi u Udinezeu.

Član italijanske Serije A u nekoliko navrata je gledao sjajnog defanzivca kako u "crveno-plavom", tako i u dresu mlade reprezentacije BiH i nakon završetka prvog dijela BH Telecom Premijer lige BiH čelnici Udinezea su odlučili da ga pozovu na 10-dnevnu probu.

Saničanin je u ljetnom prelaznom roku 2015. godine na Gradski stadion stigao iz Rudar Prijedora i za samo nekoliko mjeseci pokazao da se radi o sjajnom defanzivcu iako ima samo 20 godina.

"Gledali su me na nekoliko utakmica i u dogovoru sa mojim menadžerom zakazana je proba na koju idem u subotu. Na meni je da probam da se izborim za ugovor, a da li ću ostati u prvom timu ili ću negdje na pozajmicu, o tome će tek poslije toga biti govora", izjavio je Saničanin, koji je odigrao svih 18 utakmica u prvom dijelu sezone.

Mladi defanzivac je istakao da se rad isplatio i nada se da će karijeru nastaviti u jednoj od najjačih liga svijeta.

"Sigurno da mi poziv Udinezea mnogo znači i još jednom se pokazalo da se trud i naporan rad moraju isplatiti. Iz tako jake lige je lakše doći i do reprezentacije, a moj cilj je da nakon igranja za mladu selekciju izborim i poziv u seniorski tim", kazao je Saničanin.

Saničanin i dalje ima važeći ugovor sa Borcem i u slučaju da se izbori za ugovor dva kluba će morati da se dogovore o obeštećenju. Prema sajtu "Transfermarkt.de" vrijednost mladog fudbalera je 50.000 evra, a prije dolaska u Borac njegova vrijedost je bila 25.000 evra.

"U tom slučaju dva kluba će morati da potraže zajednički jezik. Imam ugovor sa Borcem i ne razmišljam o tome da tražim slobodne papire", jasan je Saničanin.

Iako se Borac nalazi u teškoj situaciji i do kraja ga čeka borba za opstanak, Saničanin nije jedini koji je zapao za oko drugih klubova pa se pojavila informacija da je za napadača i najboljeg strijelca Banjalučana Tonija Jovića zainteresovan Široki Brijeg.

"Jović je jedan od najboljih igrača u Premijer ligi i sigurno je da bi bio pojačanje za svaki tim u našoj ligi. Siguran sam da ga svi klubovi žele u svojim redovima. Nismo imali nikakve razgovore na temu njegovog dolaska u tim i, koliko sam upućen, on ima ugovor sa Borcem", kazao je Slaven Musa, trener Širokog Brijega.

Učinak u polusezoni

Siniša Saničanin

Utakmica   20

Golova       1

Asistencija 1      

Minuta u igri       1.800

Toni Jović

Utakmica   20

Golova       5

Asistencija 2      

Minuta u igri       1.700        

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije