Fudbal

Futsaleri Srbije počinju nastup na SP

Futsaleri Srbije počinju nastup na SP
Foto: FS SRBIJE | Futsaleri Srbije počinju nastup na SP

Futsal reprezentacija Srbije igra u utorak prvi meč na Prvenstvu svijeta koje se održava u Litvaniji

Prvi rival "orlovima" biće selekcija Irana, trećeplasirana reprezentacija sa posljednjeg samita najboljih selekcija planete. Srbija se nalazi u najtežoj grupi, zajedno sa Iranom, zatim aktuelnim prvacima svijeta, selekcijom Argentine, odnosno SAD, reprezentacijom koja se nalazi u velikom usponu.

Iran je prvi test na putu do nokaut faze takmičenja u koju će ući po dvije selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane.

Srbiji je nakon Tajlanda (2012. godine) ovo drugo učešće među odbaranim svjetskim selekcijama.

"Prvenstvo sveta u Litvaniji za mene je prvo veliko takmičenje, ostvarenje sna od trenutka kada smo pre dve godine počeli kvalifikacije. Posle napornih priprema i dve dobre provere sa Brazilom, spremno dočekujemo duel sa odličnom selekcijom Irana", ističe Strahinja Petrov.

Dobro izdanje u provjerama sa Brazilom donijelo je veliki optimizam u tabor selekcije Srbije, a jedan od najiskusnijih u sastavu "orlova" Slobodan Rajčević ne krije da meč sa Iranom može da odredi sudbinu plasmana Srbije u Litvaniji.

"Dobićemo smernicu za nastavak takmičenja. U slučaju da ostanemo neporaženi, onda bi mogli da jurišamo na drugo mesto, a to znači da bi treća pozija bila zagarantovana", naglašava Slobodan Rajčević koji je bio učesnik i Prvenstva svijeta 2012. i dodaje:

"Dobro smo se pripremili, nikome ne pretimo, ali verujemo u svoj kvalitet. Grupa je jaka, Iran je na poslednjem šampionatu bio treći, Argentina je aktuelni prvak sveta, a SAD je reprezentacija koju ćemo tek upoznati, ali radi se o ambicioznoj selekciji. Idemo, dakle, korak po korak".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije