Fudbal

Gej fudbaler Džoš Kavalo se plaši da će ga ubiti na Svjetskom prvenstvu

Gej fudbaler Džoš Kavalo se plaši da će ga ubiti na Svjetskom prvenstvu
Foto: Twitter | Gej fudbaler Džoš Kavalo se plaši da će ga ubiti na Svjetskom prvenstvu

Dobio je podršku od brojnih fudbalskih zvezda, a ako dobije poziv za SP, vjerovatno će ga odbiti.

Australijski fudbaler Džoš Kavalo nedavno je javno objavio da je gej i to je izazvalo lavinu komentara. Neke od najvećih fudbalskih zvijezda poput Zlatana Ibrahimovića pružile su mu podršku, ali se on još uvijek ne osjeća potpuno sigurno.

U svom obraćanju je priznao da je kao gej fudbaler često morao da skriva svoja osjećanja i da mu odrastanje zbog toga nije bilo lako.

Kavalo ima 21 godinu i igra za australijski Adelejd Junajted, a sada je u razgovoru za engleski "Gardijan" priznao da se boji eventualnog odlaska na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

"Tužan sam kad vidim takve stvari. Pročitao sam da postoji smrtna kazna za gej ljude u Kataru. To je nešto čega se bojim i ne bih htio da idem u Katar zbog toga. Za fudbalera je odlazak na Svjetsko prvenstvo najveća nagrada, ali ne u zemlju koja ne podržava homoseksualce i gdje bih strahovao za vlastiti život. Moram se zapitati šta mi je važnije - karijera ili život", iskren je bio Kavalo.

On još uvijek nema nastup u seniorskom timu Australije, ali je upisao jedan meč za mlađe selekcije i nada se da bi u skorije vrijeme mogao da dobije poziv selektora.

Osvrnuo se i na podršku koju je dobio od mnogih fudbalera i poznatih ličnosti.

"Osjećaj je nevjerovatan, ne mogu to da vam opišem. Sada kada moji saigrači i svijet znaju sve, osjećam se nezaustavljivo. Neopisiva je sloboda koju sada osjećam", ispričao je Kavalo.

(Mondo.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije