Fudbal

Ibrahimović otkrio zašto je Gattusa bacio u kantu za smeće

Ibrahimović otkrio zašto je Gattusa bacio u kantu za smeće
Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno | Ibrahimović otkrio zašto je Gattusa bacio u kantu za smeće
N.N.

Tokom svog prvog borvaka u Milanu Zlatan Ibrahimović je imao sukob s Gennarom Gattusom, nakon kojeg je bukvalno bacio Italijana u kantu za smeće, a sada je popularni Ibra otkrio zašto je to učinio.

Priču je provobitno u jednom intervjuu ispričao tadašnji stoper Milana Thiago Silva

"Jednom je Gattuso odlučio da dosađuje Ibrahimoviću tokom cijelog treninga. Provocirao ga je, ali Zlatan ne bi rekao ni riječ, barem se tako činilo", kazao je Thiago Silva, dodavši:

"Dvojica su se srela na putu ka svlačionici, tada je Ibrahimović zgrabio Gattusa i bacio ga u kantu za smeće. Nismo vjerovali svojim očima, pogotovo kad smo vidjeli Gennarov izraz lica. Cijelu sedmicu sam se smijao", ispričao je Brazilac.

Nakon desetak godina autentičnost ove priče potvrdio je i Zlatan Ibrahimović u svojoj biografskoj knjizi "Adrenalina", koju je promovisao početkom sedmice.

"Rino (Gattusov nadimak) i ja smo tražili način da se motivišemo. Počeo je da me zove 'Ružni Slaven', a ja sam ga poslije toga naglavačke bacio u kantu za smeće", otkrio je Ibrahimović.

Ibrahimović i Gattuso su još od Zlatanovih početaka gajili svojverstan rivalitet, kada je švedski napadač nastupao za Ajax i Juventus, ali su postali dobri prijatelji nakon Ibrinog dolaska u Milan.

(Klix)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije